Crypto

VRJAM otkriva novi projekat koji podržava Epic Games uoči lansiranja VRJAM-a

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo, 24. novembar 2022, Chainwire

Vodeća platforma za impresivne događaje uživo VRJAM je danas predstavila uzbudljiv novi projekat za osnaživanje umjetnika da nastupaju uživo u metaverzumu, koji pokreće svjetski br. 1 programer igara, Epic Games.

Epic Games su podržali VRJAM-ov rad na ovom revolucionarnom projektu putem ‘Epic Megagranta’, koji je stavljen na raspolaganje kompaniji kako bi pomogao u razvoju softverskog rješenja za aktiviranje nastupa uživo unutar 3D grafičkih aplikacija i igara, omogućavajući tako VRJAM-ovu tehnologiju događaja uživo kojima pristupaju programeri i izdavači aplikacija koristeći Epic-ovu vlastitu platformu za razvoj softvera ‘Unreal Engine’. Ostali primaoci finansijske podrške iz fonda Epic Megarants su lideri industrije Pixar Studios, Univerzitet Cambridge i The Jim Henson Company.

Saradnja VRJAM-a sa Epic Games prati VRJAM-ove nedavne najave o partnerstvu sa velikim kompanijama i brendovima, kao što su interaktivni metaverse koncertni streamer Animal Concerts, Ethereum skalirajući blockchain protokol Polygon i marsova kompanija za 3D mapiranje Mars4.

Ovom najavom najavljujemo lansiranje VRJAM-ove izvorne kriptovalute VRJAM Coin koja bi trebala biti lansirana na tržište i berze kriptovaluta 30. novembra. Ova dostignuća, uz dobijanje Epic MegaGranta, ističu potencijal i sposobnost VRJAM-ovih rješenja.

Softversko rješenje koje VRJAM gradi uz Epicovu podršku je skup alata za live performanse koji omogućava kreatorima sadržaja da objavljuju kompjuterski grafički sadržaj u realnom vremenu na širokom spektru platformi koristeći napredno snimanje pokreta i CG avatar tehnologiju. Kombinujući snagu paketa alata za fotorealnu imovinu Unreal Engine-a sa kreatorima i partnerima VRJAM-a, projekat će kreirati iskustva koja se suprotstavljaju stvarnosti u svakom pogledu.

U budućnosti, VRJAM planira da angažuje široku lepezu Epic programera visokog profila da se integriše sa njihovom platformom za događaje uživo stvarajući tako rešenje za interoperabilnost za igre i aplikacije u Web3 vertikali.

Ova izvanredna kombinacija tehnologija će stvoriti metaverzalne događaje koji nude neuporediv stepen autentičnosti i realizma, omogućavajući obožavaocima i izvođačima da koegzistiraju unutar jednog, hiperrealnog prostora, čime će fanovi i umjetnici biti bliži nego ikada prije.

U srcu ovog iskustva, VRJAM-ova domaća valuta VRJAM Coin će postojati kako bi stvorila nove načine za vrednovanje i monetizaciju ovih iskustava uživo koristeći moć blockchaina i kriptovalute. VRJAM-ova domaća valuta pokreće se i postaje dostupna za trgovinu na berzama kriptovaluta 30. novembra, da biste dobili rani pristup za kupovinu VRJAM Coin-a idite na Enjistarter Launchpad i osigurali svoje mjesto u VRJAM zajednici –

https://enjinstarter.com/

Za više informacija pratite VRJAM na Twitteru (https://twitter.com/vrjam_) ili posjetite VRJAM web stranicu, www.vrjam.com

O Epic Megagrants

Osnovana 1991. godine, Epic Games je američka kompanija koju je osnovao izvršni direktor Tim Sweeney. Sjedište kompanije je u Keriju, Sjeverna Karolina, i ima više od 40 ureda širom svijeta. Danas je Epic vodeća kompanija za interaktivnu zabavu i dobavljač tehnologije 3D motora. Epic upravlja Fortniteom, jednom od najvećih svjetskih igara s više od 350 miliona naloga i 2,5 milijardi prijateljskih veza. Epic također razvija Unreal Engine, koji pokreće vodeće svjetske igre i koji je također usvojen u industrijama kao što su film i televizija, arhitektura, automobilska industrija, proizvodnja i simulacija.

Epic Games se obavezao da će davati finansijske grantove za kreativne, vredne pažnje i inovativne projekte ugrađene u Unreal Engine i oko njega, kao i projekte koji unapređuju ekosistem 3D grafike otvorenog koda.

Grantovi se kreću od 5.000 do 500.000 dolara i pokrivaju različite poduhvate od razvoja igara, arhitektonskih projekata i filmske produkcije, do akademske upotrebe i razvoja softverskih alata.

https://www.unrealengine.com/en-US/megagrants

O VRJAM-u

VRJAM je platforma u realnom vremenu za virtuelne događaje i kreiranje impresivnog sadržaja. Naša platforma osnažuje kreatore i brendove da ponude obožavateljima inspirativna impresivna iskustva koja redefiniraju angažman obožavatelja.

VRJAM sarađuje sa vodećim svetskim kreatorima sadržaja, poznatim ličnostima, umetnicima i kulturnim brendovima kako bi redefinisao iskustvo obožavatelja u digitalnom prostoru.

Ova iskustva se monetizuju korišćenjem VRJAM-ove izvorne kriptovalute, VRJAM Coin-a, kao i stvaranjem revolucionarnih novih tipova NFT-ova koji su izvorni u virtuelnom svetu VRJAM-a.

www.vrjam.com

Twitter Telegram Discord Instagram facebook

Kontakt

Marketing Lead
Ashley Jaeger
VRJAM
[email protected]
+310627165641

Leave a Reply

Your email address will not be published.