Crypto

Voyager planira da nastavi podizanje gotovine 11. avgusta

Kripto zajmodavac Voyager Digital Holdings je izvijestio da bi korisnici mogli podići gotovinu iz aplikacije više od mjesec dana nakon obustave trgovanja, depozita, povlačenja i nagrada za lojalnost.

U postu na blogu u petak, Voyager je rekao da klijenti sa američkim dolarima na svojim računima mogu podići do 100.000 dolara u periodu od 24 sata počevši od 11. augusta, a sredstva primljena za 5-10 radnih dana. Objava je uslijedila nakon odluke sudije u četvrtak da je firmi za kripto pozajmljivanje odobreno da vrati 270 miliona dolara u sredstvima klijenata koja se drže u Metropolitan Commercial banci u New Yorku.

“Zahtjevi će biti obrađeni što je brže moguće, ali će zahtijevati neke ručne preglede, uključujući preglede prijevara i usaglašavanje računa, a vrijeme će ovisiti, dijelom, od pojedinačnih banaka u koje klijenti prenose svoj novac”, rekao je Voyager.

Voyager je u junu objavio da je sklopio ugovor o zajmu od 500 miliona dolara sa trgovačkom firmom Alameda Research zbog gubitaka zbog izloženosti Three Arrows Capitalu, koji je također navodno naložio da se likvidira od strane suda na Britanskim Djevičanskim ostrvima. Kompanija za kripto pozajmljivanje je 5. jula podnela zahtev za bankrot u skladu sa Poglavljem 11 u Južnom okružnom sudu Njujorka, rekavši da je u to vreme taj potez bio deo plana reorganizacije koji će na kraju omogućiti korisnicima da ponovo pristupe njihovim računima.

Povezano: Voyager ne može jamčiti da će svi kupci dobiti svoju kriptovalutu prema predloženom planu oporavka

Iako je Voyager ranije odbio ponudu za otkup od Alameda i FTX u julu – rekavši da to ne “maksimizira vrijednost” za svoje kupce – kompanija je u petak rekla da još uvijek razmatra potencijalnu prodaju kompanije. Nakon što je sud odobrio procedure nadmetanja, Voyager je rekao da će ponude biti dostavljene do 26. avgusta, a saslušanje o potencijalnoj prodaji očekuje se 8. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *