Crypto

Voyager Digital može da se vrati kupcima sa 270 miliona USD MCB Holdinga, Sudska pravila

Problematična kripto platforma Voyager Digital dobila je zeleno svjetlo da vrati 270 miliona dolara svojim klijentima.

Taj potez odobrio je stečajni sud u New Yorku gdje se vodi slučaj kompanije, objavio je Wall Street Journal.

Predsjedavajući sudija, Michael Wiles, citiran je kako je izjavio da je Voyager pružio “dovoljnu osnovu” da potkrijepi svoje tvrdnje da bi klijentima trebalo dozvoliti da koriste sredstva koja kompanija drži na skrbničkom fiat računu u Metropolitan Commercial Bank (MCB).

Međutim, i dalje ostaju veći znaci pitanja u vezi sa kriptoaktivom kompanije. Zapisi o stečaju Voyagera pokazuju da kompanija ima preko 100.000 povjerilaca. Kako je objavljeno, kompanija tvrdi da ima više od 110 miliona dolara gotovine i kriptovaluta pri ruci, pored više od 350 miliona dolara gotovine koja se drži na računu u korist kupaca u MCB-u. Voyager je također rekao da na svojoj platformi ima oko 1,3 milijarde dolara kriptoaktive, plus potraživanja prema Tri strelice kapital (3AC) više od 650 miliona USD. Kako je objavljeno, Voyager je izdao obavijest o kašnjenju 3AC-u zbog neuspjeha da izvrši tražena plaćanja po svom ranije objavljenom zajmu od 15.250 BTC i 350 miliona USDC.

Dok će vijesti o isplati iz MCB fonda biti dobrodošle opsednutim korisnicima Voyagera, sud tek treba da donese odluku o sudbini sredstava koja su još uvijek zamrznuta na platformi Voyager.

Per Bloomberg, advokat koji zastupa Voyager, također je rekao sudu da je zajmodavac već primio “više ponuda za svoju imovinu koja premašuje raniju ponudu” od kripto berze FTX i Alameda Research. Potonji je kvantitativna firma za trgovinu kriptovalutama koju je osnovao izvršni direktor FTX-a Samuel Bankman-Fried.

Advokat, Joshua Sussberg iz pravne firme Kirkland & Ellistvrdio je da je Voyager odbio ponudu FTX-a da kupi Voyagerov kripto fond za gotovinu po tržišnoj vrijednosti – dok je Voyager korisnicima ponudio opciju da prime svoja potraživanja pod uslovom da otvore FTX novčanike – Voyager je odbio.

Ponuda FTX-a odbačena je prošle sedmice kao “ponuda za likvidaciju s niskom loptom preobučena u spašavanje bijelog viteza”, a Sussberg je rekao sudu da je “od ponuda koje je Voyager do sada primio”, ovo “zapravo najniže” za su podneseni.

Iako je Sussberg odbio dati više detalja o konkurentskim ponudama, advokat je tvrdio da bi ove ponude omogućile kupcima da povrate mnogo više od 0,30 USD za svaki dolar koji su uložili u Voyager.
____

– Kolaps Terre je teška lekcija za aljkave kripto VC-ove i lakovjerne maloprodajne investitore
– Državna tijela SAD-a rušila su “lažne i obmanjujuće izjave” Voyagera o osiguranju depozita

– 5 rizika koje treba znati prije korištenja centraliziranih platformi za kripto pozajmljivanje

– Ljutnja, zabrinutost i sumnja – Celsius kupci ‘mole’ se za povratak svoje kripto
– Ured državnog tužioca New Yorka traži od kripto zviždača da mu dostave dojave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *