Crypto

Vodeći Cardano stablecoin projekat se gasi nakon mučnih kašnjenja u lansiranju

Dana 24. novembra, Ardana, vodeći decentralizovani finansijski (DeFi) i stabilni ekosistem koji gradi na Cardanu (ADA), iznenada zaustavljen razvoj, navodeći “neizvjesnost finansiranja i vremenskog okvira projekta.” Projekat će ostati otvorenog koda za graditelje, dok će sredstva u trezoru i preostala sredstva držati Ardana Labs “sve dok se drugi kompetentni razvojni tim u zajednici ne javi da nastavi naš rad.”

“Razvoj na Cardanu je bio težak jer je dosta sredstava otišlo u alate, infrastrukturu i sigurnost. Ovo je zajedno sa neizvjesnošću oko završetka razvoja dovelo do najboljeg pravca akcije zaustavljanja razvoja dUSD-a.”

Ovaj potez je za mnoge bio šok zbog iznenadne prirode objave. Međutim, čini se da su problemi bili prisutni već neko vrijeme. Počevši od 4. jula, Ardana je održavala tekuću inicijalnu ponudu dionica ili ISPO za finansiranje svojih operacija. Za razliku od tradicionalnih mehanizama prikupljanja sredstava, programeri ne primaju ADA koji delegiraju korisnici, već umjesto toga, nagrade za ulaganje. Korisnici su motivisani da nastave sa delegiranjem primanjem izvornih DANA tokena kao nagrade.

Nažalost, istovremeni kolaps cijene DANA, ADA, kao i pad Cardano prinosa od tekuće kripto zime, izazvao je probleme ISPO izdavaocima. Tokom protekle godine, Ardanini DANA tokeni izgubili su blizu 99,85% svoje vrijednosti.

U januaru, Ardana tvrdio da je “gotovo sav razvoj proizvoda/pametnih ugovora gotov. Mogli bismo lansirati naše proizvode u roku od nekoliko sedmica ako bismo to htjeli” i umjesto toga okrivili kašnjenje na “probleme likvidacije” Cardano mreže i “rizik za sredstva korisnika. ” Većina korisnika je negativno reagovala, prebacujući krivicu na Ardanu. Jedna osoba, @LucidCiC, napisao:

“Zvuči kao da krivite Cardana za vlastiti nedostatak motivacije i posvećenosti. Odlučili ste graditi ovdje s razlogom, a sada odustajete. Drugi poput Axa će doći i preuzeti svu slavu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.