Crypto

Vodeća globalna mreža plaćanja MoneyGram koja nudi usluge kriptovaluta

Globalna kompanija za plaćanja MoneyGram objavila je da američki korisnici sada mogu koristiti njenu platformu za kupovinu, prodaju i držanje nekih glavnih kriptovaluta.

U saopćenju za javnost od prvog novembra, platni gigant je rekao da će ponuditi usluge kupovine kriptovaluta putem svoje aplikacije korisnicima u gotovo svim američkim državama i Distriktu Kolumbija.

Lista podržanih kriptovaluta trenutno je ograničena na Bitcoin, Ethereum i Litecoin. Međutim, kompanija je saopštila da planira da proširi svoju listu podržanih kripto imovine tokom naredne godine, dok se ne propiše globalna regulativa.

“Kriptovalute su dodatak svemu što radimo u MoneyGramu. Od dolara preko eura do jena i tako dalje, MoneyGram omogućava trenutni pristup preko 120 valuta širom svijeta, a kriptovalute i digitalne valute vidimo kao drugu ulaznu i izlaznu opciju,” Alex Holmes, predsjednik i izvršni direktor MoneyGram-a, rekao je.

Uslugu kupovine kriptovaluta omogućava kripto mjenjačnica Coinme, koja već ima partnerstvo s platnom kompanijom. Naime, MoneyGram je ranije ove godine napravio stratešku manjinsku investiciju koja mu je donijela vlasnički udio od 4%.

Osim u Coinme, MoneyGram je također investirao u neke druge kompanije povezane s kriptovalutama, uključujući Stellar i G-Coin. Kompanija je takođe sarađivala sa Circleom za prekogranično poravnanje preko svog USD Coin (USDC).

Kako je objavljeno, MoneyGram je u maju prošle godine rekao da će omogućiti kupcima da kupuju i prodaju BTC za gotovinu na 12.000 maloprodajnih lokacija u SAD kroz svoje partnerstvo sa Coinmeom. U najnovijem saopštenju, Moneygram je nagovijestio da dvije kompanije planiraju dodatne inicijative za povećanje vrijednosti svog partnerstva.

„Kako interes potrošača za digitalne valute nastavlja da raste, mi smo u jedinstvenoj poziciji da zadovoljimo tu potražnju i premostimo jaz između blockchaina i tradicionalnih finansijskih usluga zahvaljujući našoj globalnoj mreži, vodećim rješenjima za usklađenost i snažnoj kulturi fintech inovacija“, dodao je Holmes.

Kompanije za plaćanje “Nasloni se na” Crypto

MoneyGramov ambiciozni pohod na digitalnu imovinu dolazi kada su druge platforme za plaćanje pokazale jednako ili veće interesovanje za ovu industriju u nastajanju.

Na primjer, početkom listopada, Visa je najavila partnerstvo s kripto mjenjačom FTX kako bi ponudila kripto debitne kartice u 40 različitih zemalja s fokusom na Evropu, Latinsku Ameriku i Aziju. Kartice će se povezati s FTX računima korisnika i omogućiti im da troše svoju kripto imovinu na blagajni kod miliona trgovaca.

Ubrzo nakon toga, sredinom oktobra, Visin rival Mastercard objavio je opsežan post na blogu o tome kako planira da pomogne „pretvoriti kriptovalute u svakodnevni način plaćanja“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.