Crypto

Velika sedmica za Voyager digitalne klijente jer uskoro počinje podizanje gotovine

Problematični kripto zajmodavac Voyager Digital rekao je da planira da ove sedmice “vrati pristup” gotovinskim depozitima u USD. Evo kako bi proces mogao izgledati.

U postu na blogu u petak, Voyager rekao je klijenti sa gotovinom na svojim računima mogli bi da podignu do 100.000 USD u periodu od 24 sata počevši od 11. avgusta.

Kompanija je rekla da će kupci koji ispunjavaju uslove dobiti e-poruku s više detalja prije nego što počne proces povlačenja. “Predviđamo da će kupci dobiti svoja sredstva u roku od 5-10 radnih dana nakon podnošenja zahtjeva”, dodali su.

Ovaj potez dolazi nakon suda odobreno Voyagerov prijedlog da vrati 270 miliona dolara sredstava koja se drže u korist kupaca kompanije na adresi Metropolitan Commercial Bankgdje je Voyager imao depozitni račun.

Kao dio sljedećih koraka u procesu reorganizacije, Voyager je ponovio da će razmotriti samostalni proces restrukturiranja i potencijalnu prodaju kompanije.

“Kao dio naših napora da maksimiziramo vrijednost kriptovaluta na platformi, istovremeno provodimo samostalan proces restrukturiranja i potencijalnu prodaju kompanije”, rekli su iz kompanije, dodajući da je sud već odobrio njihove procedure nadmetanja koje će regulirati proces prodaje.

Kako je objavljeno, zajmodavac je već primio “više ponuda za svoju imovinu koja premašuje raniju ponudu” od kripto berze FTX i povezana trgovačka firma Alameda Research.

Voyager podneseno za zaštitu od bankrota u julu nakon što je pretrpio ogromne gubitke zbog propasti kripto hedž fonda Tri strelice kapital (3AC) i šireg sloma kriptovaluta.

U svom podnesku o stečaju, Voyager je tvrdio da ima preko 110 miliona dolara gotovine, više od 350 miliona dolara gotovine koji se drži na računu za dobrobit kupaca u Metropolitan Commercial banci, oko 1,3 milijarde dolara kriptoaktive na svojoj platformi i potraživanja od 3AC više preko 650 miliona dolara.
____

– Kako uočiti sljedeći Celzijus prije nego što bude prekasno
– Kolaps Terre je teška lekcija za aljkave kripto VC-ove i lakovjerne maloprodajne investitore

– Ljutnja, zabrinutost i sumnja – Celsius kupci ‘mole’ se za povratak svoje kripto
– Državna tijela SAD-a rušila su “lažne i obmanjujuće izjave” Voyagera o osiguranju depozita

– 3 razloga zašto je 3 Arrows Capital propao, prema osnivačima
– Vratite nam naš novac: Problem sa skrbničkim novčanicima i implikacije zaustavljanja povlačenja na reputaciju kriptovaluta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *