Crypto

Većina upotrebe bitkoina se dešava tokom radnog vremena u Evropi i SAD

Većina aktivnosti na Bitcoin (BTC) mreži sada se dešava tokom evropskog i američkog radnog vremena, uz primetan pad udela aktivnosti koji se dešava tokom azijskih sati, novi izveštaj kompanije za kriptoanalitiku Coin Metrics je pronašao.

Sudeći prema nalazima u izvještaju, upotreba Bitcoin mreže u Aziji je značajno opala oko jula 2021., datuma koji otprilike odgovara velikom suzbijanju rudarenja bitkoina u Kini.

Smanjena upotreba u Aziji dovela je do toga da SAD i Evropa dobiju veći udio u ukupnoj upotrebi. Od početka 2022., upotreba Bitcoina je posebno koncentrisana oko ranog radnog vremena u SAD i kasnih sati radnog dana u Evropi.

Izvještaj je došao do zaključka gledajući kada su napravljene promjene stanja novčanika na lancu za različita kriptoaktiva. Aktivnost je zatim segmentirana u službene sate trgovanja Hongkonška berza (Azija), the Londonska berza (Evropa) i New York Stock Exchange (SAD).

Upotreba Bitcoina u različitim vremenskim zonama:

Za Ethereum (ETH), trend je bio manje jasan nego za Bitcoin kada se pogleda ažuriranje stanja novčanika. Međutim, trend se i dalje može uočiti kada se pogleda nivo naknada za transakcije na mreži, koje su obično najveće tokom sati u SAD, navodi Coin Metrics.

Nadalje, ponovili su i ranije zapažanje o popularnosti različitih stabilnih kovanica u različitim dijelovima svijeta.

Prema podacima kompanije, USD coin (USDC), stabilni coin koji je izdala američka kompanija za plaćanje Krug, i dalje se najčešće koristi tokom radnog vremena u SAD. Tokom evropskih i azijskih sati, međutim, tether (USDT), najveći svjetski stabilcoin po tržišnoj kapitalizaciji, bio je najpopularniji.

Upotreba Stablecoina u različitim vremenskim zonama:

Vremenska distribucija ažuriranja bilansa USDT i USDC bila je „jedan od najjačih vidljivih obrazaca“ u podacima, kaže Coin Metrics, što ukazuje na jasne preferencije za različite stabilne coine u različitim dijelovima svijeta.
____

– Savjeti za kripto investitore konobarici 3K USD da ‘vrati zajednici’
– Tron jede Ethereumov udio na Tether tržištu, ali će morati učiniti više da postane ozbiljan rival

– Ukrajinska dobrotvorna organizacija aktivno koristi kripto, kaže da su donacije porasle tokom medvjeđeg tržišta
– Stablecoin aktivne adrese dostigle su novi maksimum nakon kolapsa Terra, dok Bitcoin i Ethereum adrese padaju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *