Crypto

VC Roundup: Lightning Network platforma za plaćanje, DeFi platforma za trgovanje i firma za zaštitu blokova prikupljaju milione

Čak i sa početkom kripto zime, 2022. godina je bila prekretnica za finansiranje rizičnog kapitala. Kripto i blockchain kompanije su zajedno prikupile 30,3 milijarde dolara rizičnog kapitala u prvoj polovini 2022. godine, što je više od svih prošlogodišnjih ukupnih iznosa. Iako je broj poslova opao posljednjih mjeseci, startupi na raskrsnici plaćanja blokova, decentraliziranih financija (DeFi) i sajber sigurnosti i dalje privlače veliko interesovanje VC zajednice. Najnovije izdanje VC Roundup-a ističe neke od najintrigantnijih ugovora o finansiranju prošlog mjeseca.

Povezano: Rizici i prednosti VC-a za kripto zajednice

ZEBEDEE zatvara seriju B od 35 miliona dolara

ZEBEDEE, procesor plaćanja koji pokreće Bitcoin (BTC) za industriju igara, prikupio je 35 miliona dolara od nekoliko investitora, uključujući Kingsway Capital, The Raine Group i Square Enix. ZEBEDEE je u suštini platforma koja omogućava programerima igara da u svoje igre ugrade novac koji se može programirati, uključujući BTC. Platformu za plaćanje pokreće Lightning Network, što ZEBEDEE čini „omogućivačem bitcoina po izboru“ za svoje partnere, prema riječima izvršnog partnera Kingsway Capitala Afonsa Camposa.

Blockchain sigurnosna kompanija prikupila je 90 miliona dolara Serije A

Blockchain sigurnosna firma Halborn zatvorila je krug finansiranja od 90 miliona dolara u julu koji su vodili Summit Partners uz dodatno učešće Castle Island Ventures, Digital Currency Group i Brevana Howarda, između ostalih. Halborn su osnovali 2019. etički hakeri koji nude sigurnosne usluge blockchain-a. Kompanija je nedavno upozorila korisnike MetaMaska da su umorni od phishing kampanje koja cilja na njihove novčanike pretraživača.

DeFi platforma Hashflow prikuplja 25 miliona dolara u finansiranju Serije A

Hashflow, platforma za decentraliziranu trgovinu finansijama sa sjedištem u San Franciscu, zatvorila je rundu finansiranja od 25 miliona dolara koju podržavaju neki od najistaknutijih ripto fondova. Investiciona runda, u kojoj su učestvovali Jump Crypto, Electric Capital, Dragonfly Capital Partners i GSR, pomoći će Hashflow-u u proširenju ponude proizvoda za tržišne markere i institucionalne trgovce.

Socios preuzima 24,5% udjela u Barca Studios

Platforma tokena za angažman navijača Socios je početkom avgusta objavila da će uložiti 100 miliona dolara u Barca Studios, ogranak za digitalni sadržaj fudbalskog kluba FC Barcelona. Socios, koji je u vlasništvu provajdera blockchain tehnologije Chiliz, pomoći će FC Barceloni da ubrza svoju strategiju angažmana na Web3 i nonfungible token (NFT). Konkretno, Barca Studios prati NFT i metaverse projekte koji će pomoći fudbalskom klubu da se angažuje sa svojom ogromnom globalnom bazom fanova, i oslanjaće se na Sociosov blockchain da bi ostvario strategiju.

Povezano: Crypto Biz: Gucci ‘majmuni’ u kripto

EtherMail osigurava osnovno financiranje za komunikaciju između novčanika

Web3 e-mail rješenje EtherMail je prikupio 3 miliona dolara prije planiranog pokretanja svoje šifrirane komunikacijske usluge novčanik-novčanik. Zakazano za objavljivanje u trećem tromjesečju, EtherMail omogućava Web3 kompanijama da šalju “bogat, relevantan sadržaj direktno svojim vlasnicima imovine”, čime se smanjuje rizik od komunikacijske prevare. Usluga također pojednostavljuje distribuciju biltena zajednice omogućavajući autonomne, samoažurirajuće mailing liste. Prvi krug su vodili Fabric Ventures i Greenfield One.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *