Crypto

Utrka novčića: Najbolji pobjednici/gubitnici jula; Ethereum i Ethereum Classic osvojili mjesec

Jun 2022. je iza nas, a čini se da je bilo manje lavina za trgovce i investitore tokom ovog kripto zimskog mjeseca od onog koji mu je prethodio.

Podsjetimo, u junu je kripto tržište značajno palo, pri čemu su svi kovanici u prvih 10 po tržišnoj kapitalizaciji zabilježili dvocifreni gubitak u procentima, a prva dva kriptoaktiva, bitcoin (BTC) i ethereum (ETH), bilježe slabiji učinak nego u maja. Na primjer, ovo je bio najgori mjesec za BTC do sada, sa padom od 40%.

Ipak, nakon početnog šoka od tržišnog kraha i svih velikih problema oko kompanija kao npr Terra (LUNA), Tri strelice kapital, Celsius Network (CEL), Voyager Digital, BlockFii drugi, tržište je konačno dobilo zelenu boju.

10 najboljih kovanica u julu

Pogled na prvih 10 kovanica po tržišnoj kapitalizaciji jasno pokazuje kakav je zaokret za zeleniji jul napravio. Svi novčići – osim jednog – imali su dvocifren porast (ne uzimajući u obzir stabilne kovanice).

Neosporni pobednik meseca je ETH, sa porastom od više od 58%. Primjetno je da je mjesec bio ispunjen vijestima o predstojećem spajanju, kada će projekat preći sa trenutnog proof-of-work (PoW) mehanizma konsenzusa na proof-of-stake (PoS). Ovo je provizorno zakazano za septembar.

ETH slijedi BNB, izvorni token Binance berza, koja je porasla 30%, kao i solana (SOL) i njen rast od 29%. Zatim slijede XRP i BTC, od kojih su oba porasla za više od 19% tokom prošlog mjeseca.

Konačno, posljednje dvocifreno povećanje od skoro 15% bilo je kod cardana (ADA), dok je jedini novčić koji je porastao za manje od 10% dogecoin (DOGE).

Najbolji od 50 najboljih u julu

I zelenilo se nastavlja u top 50 kategoriji po tržišnoj kapitalizaciji, gdje tron ​​zauzima ethereum classic (ETH) – u julu je porastao za skoro 150%. U jednom trenutku sredinom jula, ETC je ojačao na tržištu i nadmašio ETH u odnosu na prethodnu godinu. Sve se to događa kao narativ o Ethereum rudarima koji potencijalno prelaze na Ethereum Classic kako Ethereum prelazi na PoS postaje sve popularniji. Takođe, krajem jula, rudarski bazen AntPool potvrdio je da je uložio 10 miliona dolara za podršku ekosistemu Ethereum Classic i planira da nastavi dalje ulagati.

Drugi po redu je filecoin (FIL), koji je također porastao za 100%, a dok su poligon (matic) i quant (QNT) porasli za preko 90%, aave (AAVE) i uniswap (UNI) su stajali na 72%- 75% zona.

Što se tiče ostalih kovanica na ovoj listi, svi su procijenjeni između 52% i 59%, dok je jedini novčić iz prvih 10 uključenih ovdje ETH.

Najgori od prvih 50 u junu

Promatranje omjera crvenog i zelenog u prvih 50 uvijek je jedan od najboljih načina da saznate kako su kovanice funkcionirale u mjesecu iza nas.

Zaista, danas vidimo potpuno suprotnu situaciju od one prije tačno mjesec dana. Samo jedan novčić završio je jul u crvenom u ovoj kategoriji, a to je LEO, token za razmjenu koje je izdao Bitfinex. Zanimljivo, ovo je bio najbolji učinak u mjesecu junu.

Najbolji i najgori od 100 najboljih u junu

Bilo je mnogo zelenih novčića za razgovor u julu među 100 najboljih po tržišnoj kapitalizaciji. Prvo mjesto zauzima lido DAO token (LDO), sa mjesečnim porastom od 365%. Lido Finance je objavio vijesti u julu, jer je objavio da ima za cilj proširiti usluge na različita rješenja za skaliranje Ethereum Layer 2, ali je također iznio prijedlog koji se pokazao neprihvatljivim – članovi zajednice glasali su protiv prodaje LDO 10 miliona tokena za kripto investiciju. čvrsto Dragonfly Capital za DAI 14,5m, a tim se ubrzo vratio sa drugim, “boljim” prijedlogom.

Iza LDO-a slijede već spomenuti ETC, FIL i MATIC. Drugi dio deset najuspješnijih među prvih 100 uključuje bitcoin gold (BTG), QNT, krivulja DAO token (CRV) i konveksne financije (CVX), respektivno – svi su u porastu između 95% i 80%. Posljednji na listi je problematični CEL, koji je, uprkos haosu u kojem se našao, uspio završiti jul sa porastom od 79%.

Ne uzimajući u obzir stabilne coine, među 100 su bila samo četiri crvena novčića. Huobi token (HT) je na šestom mjestu sa padom od 3%, na trećem je spomenuti LEO, vrlo problematični terra classic (LUNC) zauzima drugo mjesto sa padom od 17%, a na prvom se nalazi tenset (10SET) sa padom od 17%.

____


– Loše vijesti su dobre vijesti: Bitcoin igra sa 24.000 USD dok trgovci spekulišu o Fed Pivot-u i recesiji u SAD-u
– Bitcoin bi ove godine mogao pasti na 13,6 hiljada dolara, kaže panel nakon što je još jednom prilagodio predviđanja

– Predstoji nestabilni mjeseci za Ethereum i 1711 USD vjerovatno do kraja godine, kaže Panel kripto industrije
– BNB će skromno rasti ove godine, mogao bi se utrostručiti do 2025. – Panel analitičara

– Mala prednost za Solanu ove godine, ali dugoročna budućnost ostaje svijetla, predviđa Panel
– Cijena Cardana do kraja godine na 0,63 USD, predviđa sve više medveda ploča

– Dogecoin ide na nulu, prema Industry Panel
– Globalni ekonomski rast usporava zbog tmurnih i neizvjesnijih izgleda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *