Crypto

Usred kapitulacije rudara, Hut 8 je zadržao BTC ‘HODL strategiju’ u julu

Kanadski rudar Bitcoin (BTC) Hut 8 Mining Corp. dodao je svoje ogromne BTC rezerve u julu, pošto je kompanija zadržala svoju dugoročnu „HODL strategiju“ suočena sa nestabilnošću tržišta.

Kompanija sa sjedištem u Alberti generirala je 330 bitkoina u julu uz prosječnu stopu proizvodnje od 10,61 BTC dnevno, čime su njene ukupne rezerve dostigle 7.736 BTC. Njegova mjesečna stopa proizvodnje bila je ekvivalentna 113,01 BTC po exahašu, objavila je kompanija u petak.

Hut 8, koji trguje na berzi Nasdaq i Toronto, jedan je od najvećih javnih vlasnika bitkoina, prema podacima industrije.

Kao dio svoje tekuće HODL strategije, Hut 8 je deponirao sve svoje samostalno iskopane Bitcoine na čuvanje, suzbijajući rastući industrijski trend rudara koji prodaju dijelove svojih rezervi tokom medvjeđeg tržišta. Kako je izvijestio Cointelegraph, teksaški rudar Core Scientific prodao je 7.202 BTC u junu po prosječnoj cijeni od 23.000 dolara za plaćanje servera i izmirenje dugova. Kompanija je nadoknadila 1.221 BTC sledećeg meseca nakon povećanja proizvodnje rudarstva za 10%.

U međuvremenu, rudarska kompanija Argo Blockchain smanjila je svoje vlasništvo za 887 BTC u julu kako bi podmirila ugovor o zajmu s Galaxy Digitalom i financirala svoje poslovanje. Odvojeno, Riot Blockchain je u junu treći mjesec uzastopno smanjio svoje Bitcoin fondove kako bi prikupio kapital za svoje operacije.

Povezano: Antminer S19 XP je pao u pokušaju da vrati kripto rudare u profit

Iskopavanje bitkoina bilo je veoma unosan posao u 2021. godini, jer je prosječan prihod po iskopanom BTC-u bio više od četiri puta veći od prosjeka prethodne godine. Sa padom cijena bitkoina 2022. godine, podvodni rudari su bili prisiljeni prodavati u opadajućem tržišnom okruženju.

Dionice Hut 8 (HUT) odražavale su performanse Bitcoina u protekloj godini. Izvor: TradingView.

Dionice HUT-a 8 ojačale su u petak za 3,5% na 2,38 dolara. Dionice su pale skoro 70% od početka godine i 80% u odnosu na svoj vrhunac 8. novembra 2021., kada se Bitcoin trgovao blizu 70.000 dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *