Crypto

USD Coin će prestići rivalski Stablecoin Tether u narednim godinama – Anketa

Krug-izdati, drugi najpopularniji stabilcoin, USD Coin (USDC), ima potencijal da prestigne najpopularniji stabilcoin, tether (USDT), u narednim godinama, prema istraživanju analitičara.

Većina ispitanika tvrdi da će USDC imati koristi od svog boljeg regulatornog statusa, koji bi mogao omogućiti tokenu da nadmaši svog glavnog rivala, prema istraživanju stranice za poređenje ličnih finansija Finder.com.

U trenutku pisanja ovog teksta, USDT je ​​rangiran na trećem mjestu po tržišnoj kapitalizaciji (66,5 milijardi USD), dok je USDC na 4. mjestu (53,9 milijardi USD).

“59% kaže da je sada vrijeme za prelazak na USDC s obzirom da ima povoljniji regulatorni status i mogućnost DeFi u odnosu na tether. 78% misli da će USDC uzurpirati USDT kao vodeću stabilnu valutu na tržištu. 22% misli da će se to dogoditi već do kraja godine”, navodi se u izvještaju. Još 22% procjenjuje da bi se to moglo dogoditi sljedeće godine, a 22% je reklo da bi USDC mogao prestići USDT 2024.

Dimitrios Salampasis, istaknuti stručnjak i direktor za tehnološke inovacije i preduzetništvo u Tehnološki univerzitet Swinburne, rekao je da vjeruje da je „USDC sigurniji, transparentniji i usklađeniji s vladinim propisima. Štaviše, USDC ima više transparentnosti u odnosu na svoje rezerve. Još uvijek nisam vidio potpunu i odgovarajuću reviziju USDT-a.”

U isto vrijeme, nakon Terra Slom i kolaps njegovog terraUSD stabilnog coin-a i izvornog tokena LUNA (sada – LUNC), apsolutna većina ispitanika navela je da pokušaji ponovnog pokretanja mreže nemaju budućnost pred sobom.

Samo 2% Finderovog panela procjenjuje da bi Terrin plan oživljavanja hard forka mogao biti uspješan, a 80% izjavljuje da će propasti. Ispitanici tvrde da će LUNA, izvorni token nove Terra mreže, do kraja 2022. vrijediti 0,84 USD, a da će do 2030. njegova vrijednost pasti na 0,46 USD. U trenutku pisanja njome se trguje po oko 1,96 USD.

“Brend Luna će vjerovatno biti oštećena roba do kraja svog postojanja (barem unutar blockchain polja). Algoritamski stabilcoin zasnovan na povjerenju je izvodljiv, ali sasvim sigurno neće biti hostovan na blockchainu zvanom Luna,” Daniel Polotsky, osnivač i predsjednik lanca kripto bankomata CoinFlipcitirano je rekao.
____

– Krug demantuje glasine o problemima USDC-a, opskrba Tetherom je i dalje povišena na krivulji
– Tron jede Ethereumov udio na Tether tržištu, ali će morati učiniti više da postane ozbiljan rival

– Tether je u potpunosti podržan, “nikada nije uspio u otkupu”, kaže CTO Short Sellers
– Stablecoin aktivne adrese dostigle su novi maksimum nakon što Terra propadnu dok Bitcoin i Ethereum adrese padaju

– Evo ‘Konačnih smjernica’ o ‘Stablecoin aranžmanima’ od strane BIS-a i IOSCO-a
– Do Kwon kaže da nije prevarant i da ima “veliko povjerenje” u Terra 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *