Crypto

Uniswap za prikupljanje 100 miliona dolara u novoj rundi finansiranja

Uniswap Labs – firma koja stoji iza jedne od najvećih decentralizovanih berzi na svetu, Uniswap – želi da prikupi ogroman fond od 100 miliona dolara u svom poslednjem krugu finansiranja. Ovaj krug prati prethodno Uniswap-ovo finansiranje Serije A 2020. godine.

Američke internetske novine TechCrunch otkriveno razvoj u izvještaju u petak. Prema izvještaju, TechCrunch je dobio informacije od četiri pouzdana izvora o Uniswap ugovoru koji je trenutno u ranoj fazi. Izvori su odlučili da ostanu anonimni.

Uniswap će dobiti sredstva od nekoliko entiteta, uključujući singapurski fond socijalnog bogatstva i investicijskog giganta Polychain sa sjedištem u Kaliforniji. Fond će pozdraviti ulaganja u iznosu od 100 do 200 miliona dolara uz procjenu od milijardu dolara za Uniswap.

Izvori su naveli da je fond još uvijek u ranoj fazi, kao što je ranije spomenuto, i kao posljedica toga, uslovi koji ga okružuju vjerovatno će se promijeniti kako pregovori budu napredovali. Ni Uniswap ni Polychain nisu otkrili nikakve relevantne informacije u vezi s izvještajem.

Ukoliko se runda finansiranja materijalizuje, to bi poslužilo kao druga serija finansiranja Uniswapa u periodu od dve godine. Firma je završila finansiranje serije A u avgustu 2020. Krug finansiranja koji je prikupio 11 miliona dolara vodio je gigant rizičnog kapitala Andreessen Horowitz (a16z).

Uniswapove namjere proširenja

Uniswap se smatra najvećom decentralizovanom berzom na svetu i četvrtom po veličini berzom na svetu. Od svog lansiranja 2018. od strane kompjuterskog inženjera Haydena Adamsa, Uniswap je doživio ogroman rast u usvajanju tokom godina.

Prema podaci od DeFi TVL agregatora, DeFiLlama, decentralizovana berza doprinosi 64% udela u akumuliranom obimu svih decentralizovanih razmena u kripto prostoru.

U pokušaju da nadogradi svoje karakteristike kako bi zadovoljio potrebe kripto zajednice koje se stalno mijenjaju, Uniswap je izdao nekoliko ažuriranih verzija svoje platforme. Platforma je lansirala Uniswap v2 u maju 2020., a Uniswap v3 jedva godinu dana kasnije, u martu 2021.

Kao što je otkrio Uniswap Labs kroz a tweet, platforma je dostigla prekretnicu od 1 bilion dolara u obimu u maju 2022. – zanimljiv podvig za manje od pola decenije. Većina Uniswap-ovog obima trgovine – oko 80% – viđena je prošle godine jer je kripto scena doživjela ogromnu kamatnu stopu koju je podstaklo bikovsko tržište.

Uprkos velikom rastu, platforma i dalje želi da se proširi, a ovaj tekući krug finansiranja služi kao dokaz tog interesa. Nadalje, Uniswap je nedavno otkrio da planira lansirati nove proizvode, kao što je otkrila COO Mary-Catherine Lader na Messari samitu 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.