Crypto

Tržišta u nastajanju vode globalni indeks usvajanja: izvještaj Chainalysis

Dok je globalno usvajanje usporeno zbog hladnih vjetrova koje je izazvala kripto zima, čini se da su tržišta u usponu u plamenu u smislu usvajanja kriptovaluta jer nadmašuju zemlje s višim prihodima u indeksu koji mjeri usvajanje.

U izvještaju pod naslovom Globalni indeks usvajanja kriptovaluta za 2022. blockchain data platforma Chainalysis je analizirala milione kripto transakcija širom svijeta, web promet i druge metrike na lancu kako bi utvrdila koje su zemlje na vrhu u pogledu usvajanja kriptovaluta.

Rezultati pokazuju da u pogledu usvajanja kriptovaluta, tržišta u razvoju prednjače. Prema podacima, zemlje nižeg srednjeg dohotka poput Vijetnama, Filipina, Ukrajine, Indije, Pakistana, Nigerije, Maroka, Nepala, Kenije i Indonezije drže pozicije u prvih 20 zemalja u pogledu ukupnog indeksa rezultata, a Vijetnam drži broj jedno mesto.

Zemlje sa višim srednjim dohotkom poput Brazila, Tajlanda, Rusije, Kine, Turske, Argentine, Kolumbije i Ekvadora također su se našle na listi, dok su Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo jedini predstavnici zemalja s visokim dohotkom u okviru indeksa.

Osim rangiranja usvajanja, izvještaj je također pokazao da, iako je usvajanje postalo sporije usred medvjeđeg tržišta, nivoi usvajanja su i dalje viši od onoga čemu je industrija svjedočila prije bikova 2020. godine.

Povezano: Od doline do oaze: Švicarska i Dubai kripto asocijacije se udružuju

Dana 9. septembra, dva Bitcoinera su krenula u misiju da natjeraju trgovce u Velikoj Britaniji da usvoje Bitcoin (BTC). Britanski zagovornici BTC-a James Dewar i MSW otišli su u grad u Engleskoj da razgovaraju s restoranima i kafićima u pokušaju da ih uvjere da prihvate Bitcoin. Od 63 prodavnice, 3 su ubeđene i prihvatile BTC na licu mesta.

U intervjuu u avgustu, izvršni direktor Coinfirma Durgham Mushtaha rekao je za Cointelegraph da će procedure protiv pranja novca (AML) i Know-Your-Customer (KYC) potaknuti više mainstream usvajanja kriptovaluta. Prema riječima izvršne vlasti, sljedeća trka će biti vođena poboljšanim kripto imidžom gdje se strahovi raspršuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.