Crypto

Trgovci bitkoinima i dalje favorizuju nove najniže vrednosti od 20.000 dolara jer Ethereum dostiže 2.000 dolara

Bitcoin (BTC) još uvijek treba da se vrati na blizu 20.000 dolara, upozorava nova analiza dok BTC/USD pokušava ponovo testirati višemjesečne maksimume.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Kupi-the-dip set za poništenje po cijeni od 20,700 dolara

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su da je BTC/USD 13. augusta napravio drugi skok do blizu 25.000 dolara, do sada je bio odbijen.

Par je preko noći dobio preko 1.300 dolara, ali kako su bikovi ponovo ostali bez zamaha blizu ključnog otpora, malo je onih koji su bili optimisti u pogledu Bitcoina izbjegavajući dublji pad.

“Posljednji maksimum za rekt ranih kratkih hlača”, rekao je popularni trgovački račun Il Capo iz Crypto pratiocima na Twitteru.

Slično je oprezan bio i kolega trgovac Jibon, koji je rekao je da bi čak radije čekao i “kupovao više” od spot cijene kako bi isključio bilo kakve preokrete trenda.

Više bikovski je bio trgovački račun Credible Crypto, koji je tvrdio da će sve korekcije i dalje biti bikovske osim ako se ne probije 20.700 dolara.

“Olakšanje je znatno više od očekivanog, ali izgleda kao lik hvatanje lokalnih maksimuma i još uvijek mislim da je prelazak na zeleno prije nego što se nastavi na 28k+ ima smisla”, on komentarisao na pratećem grafikonu.

“Malo sam počistio grafikon da bi stvari bile jasnije. Poništenje na 20.7k do tada bikovski af na bilo kojim padovima.”

BTC/USD označeni grafikon. Izvor: Credible Crypto/Twitter

“Ciljamo na visoke 20-e od 27.000 – 28.000 dolara sve dok ostanemo iznad maksimuma”, Crypto Tony dodanonastavljajući strategiju sa početka sedmice sa 24,500 dolara kao ključnim nivoom podrške.

Ethereum se vraća na 2.000 dolara nakon 11 sedmica pauze

U međuvremenu, na altcoinima je bio Ether (ETH) na mjestu vozača nakon što je skok preko noći odnio ETH/USD iznad 2.000 dolara po prvi put od maja.

Povezano: Kripto tržišta su porasla i raspoloženje se poboljšalo, ali maloprodaja tek treba da FOMO

Na 2.020 dolara do sada, par je postigao najbolji učinak od 23. maja, nastojeći da se konsoliduje blizu maksimuma u vrijeme pisanja.

ETH/USD 1-dnevni grafikon svijeća (Binance). Izvor: TradingView

Dok je on-lanac analitičar Material Scientist aludirao do najgoreg koji tek dolazi za ETH bikove, Ethereumov udio kripto tržišne kapitalizacije je ipak prešao 20%, dok je Bitcoin pao ispod 40%, prema podacima CoinMarketCap-a.

1-sedmični grafikon sa svijećama dominacije Bitcoina. Izvor: TradingView

Kako je izvijestio Cointelegraph, namjenski indikator je već nazvao početak “alt sezone” sa jačim signalom nego bilo kada od juna 2021. ovog mjeseca.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *