Crypto

Top 5 kriptovaluta za gledanje ove sedmice: BTC, FLOW, THETA, QNT, MKR

Odabrani altcoini kao što su FLOW, THETA, QNT i MKR mogli bi se oporaviti ako bitkoin probije iznad čvrstog otpora na 24.668 dolara.

Podaci o zapošljavanju u Sjedinjenim Državama 5. avgusta bili su iznad tržišnih očekivanja, što ukazuje da se inflacija nije smirila. Snažni brojevi smanjuju mogućnost da će američke Federalne rezerve usporiti svoj agresivni tempo povećanja kamatnih stopa. Nakon objavljivanja, vjerovatnoća povećanja od 75 baznih poena u septembru porasla je na 68%, prema podacima CME grupe.

Međutim, analitičari Fundstrat Global Advisorsa imaju drugačiji stav. Naglasili su da je tri od šest puta S&P 500 dosegao najnižu vrijednost šest mjeseci prije posljednjeg povećanja stope Fed-a. Stoga, kompanija očekuje da će S&P 500 biti svjedok snažnog rasta na 4.800 u drugoj polovini godine.

Dnevni pregled podataka kripto tržišta. Izvor: Coin360

Ako se održava čvrsta korelacija između tržišta dionica i tržišta kriptovaluta, oporavak na kripto tržištima bi mogao imati više prostora za pokretanje. Resurs za praćenje na lancu Material Indicators je u ažuriranju na Twitteru 5. avgusta rekao da ako Bitcoin (BTC) poraste iznad 25.000 dolara, nema većeg otpora do raspona od 26.000 do 28.000 dolara.

Može li se Bitcoin popeti iznad gornjeg otpora i produžiti svoj oporavak, povlačeći odabrane altcoine na više? Proučimo grafikone top-5 kriptovaluta koje bi mogle nadmašiti u bliskoj budućnosti.

BTC/USDT

Bitkoin se posljednjih dana trgovao blizu 20-dnevnog eksponencijalnog pokretnog prosjeka (22.719 dolara), što ukazuje na tešku borbu između bikova i medvjeda. Iako su bikovi držali nivo, nisu uspjeli postići snažan odboj. Ovo ukazuje na nedostatak potražnje na višim nivoima.

BTC/USDT dnevni grafikon. Izvor: TradingView

Oba pokretna prosjeka su se izravnala, a indeks relativne snage (RSI) je tik iznad srednje tačke, što ukazuje na ravnotežu između kupaca i prodavaca. Prednost bi se mogla smanjiti u korist kupaca ako gurnu i održe cijenu iznad 24.668 dolara.

Ako to uspiju da urade, BTC/USDT par bi mogao da poraste na 28.000 dolara, a zatim do sljedećeg otpora preko 32.000 dolara.

Suprotno ovoj pretpostavci, ako medvjedi povuku cijenu ispod 20-dnevne EMA, par bi mogao pasti na 50-dnevni jednostavni pokretni prosjek (21.719 dolara). Ako i ova podrška popusti, sljedeća stanica bi mogla biti linija uzlaznog trenda.

BTC/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Cijena se zaglavila između 22.400 i 23.648 dolara na 4-satnom grafikonu. Oba pokretna prosjeka su se izravnala i RSI je blizu srednje tačke, što ukazuje na ravnotežu između ponude i potražnje. Ako bikovi podignu cijenu iznad 23.648 dolara, par bi mogao porasti na gornji otpor na 24.668 dolara.

Suprotno tome, ako se cijena spusti i padne ispod 22.400 dolara, to će nagnuti kratkoročnu prednost u korist medvjeda. Par bi tada mogao opasti na uzlaznu liniju trenda, što bi moglo djelovati kao jaka podrška.

FLOW/USDT

Trgovanje uskim rasponom u Flow-u (FLOW) se riješilo nagore sa proširenjem raspona 4. avgusta. Ovo ukazuje na akumulaciju na nižim nivoima i početak novog pokreta naviše.

FLOW/USDT dnevni grafikon. Izvor: TradingView

Medvedi pokušavaju da zaustave rast blizu 3 dolara, ali manji pozitivan efekat je to što bikovi nisu odustali od mnogo mesta. Ovo ukazuje da trgovci ne žure da knjiže profit nakon nedavnog rasta.

20-dnevna EMA (2,07 dolara) je počela da raste i RSI je blizu zone preskuposti, što ukazuje da bikovi imaju prednost. Ako kupci podignu cijenu iznad zone otpora od 3 do 3,30 dolara, par FLOW/USDT bi mogao dobiti zamah i ojačati prema 4,60 dolara.

FLOW/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Par je odbio od otpora iznad glave blizu 3 dolara, ali pronalazi podršku na 20-EMA na 4-satnom grafikonu. Ako bikovi gurnu cijenu iznad 2,80 dolara, par bi mogao ponovo testirati gornji otpor na 2,99 dolara. Probijanje iznad ovog nivoa može signalizirati nastavak uzlaznog trenda.

Alternativno, ako cijena padne ispod 20-EMA, par bi mogao pasti na 50% Fibonačijev nivo retracementa od 2,41 USD, a zatim na nivo od 61,8% od 2,27 USD. Proboj ispod ovog nivoa mogao bi da nagne prednost u korist medveda i potopi par na 2 dolara.

THETA/USDT

Theta Network (THETA) je 5. avgusta probio i zatvorio se iznad čvrstog otpora na 1,55 dolara, što ukazuje da se raspon rešio u korist bikova. Medvedi su pokušali da spuste cenu nazad ispod nivoa proboja 6. avgusta, ali bikovi su se držali.

THETA/USDT dnevni grafikon. Izvor: TradingView

20-dnevna EMA (1,39 dolara) je počela da raste i RSI je na pozitivnoj teritoriji, što ukazuje na prednost za kupce. Ako bikovi održe cijenu iznad 1,65 dolara, par THETA/USDT bi mogao započeti novi uzlazni trend prema cilju uzorka od 2,10 dolara. Ovaj nivo može predstavljati snažan izazov, ali ako bikovi prebrode ovu prepreku, par bi mogao da poveća svoj rast na 2,60 dolara.

Da bi poništili ovo pozitivno mišljenje, medvjedi će morati da povuku i održe cijenu ispod 1,55 dolara. Ako se to dogodi, agresivni bikovi mogu biti zarobljeni i par bi mogao kliziti do pokretnih prosjeka.

THETA/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

4-satni grafikon pokazuje da su bikovi kupili pad do 20-EMA, što ukazuje na kupovinu na padovima. Oba pokretna proseka na 4-satnom grafikonu su u nagibu, a RSI je blizu teritorije preskupe, što ukazuje da je put najmanjeg otpora na gore. Ako bikovi zadrže cijenu iznad 1,65 dolara, kretanje naviše se može nastaviti.

Prvi znak slabosti biće proboj i zatvaranje ispod 20-EMA. Ako se to dogodi, par bi mogao pasti na 50-SMA. Medvjedi će morati da spuste cijenu ispod ovog nivoa da bi signalizirali da je uzlazni trend možda završio u bliskoj budućnosti.

Povezano: Šta je Chainlink VRF i kako funkcioniše?

QNT/USDT

Quant (QNT) se snažno oporavio od svog unutardnevnog minimuma od 40 dolara postignutog 13. juna. Medvedi su pokušali da zaustave rast na 115 dolara, ali bikovi su agresivno kupili pad ispod 20-dnevne EMA (103 dolara) 26. jula.

QNT/USDT dnevni grafikon. Izvor: TradingView

Bikovi su zadržali svoj zamah i gurnuli cijenu iznad gornjeg otpora na 115 dolara 6. avgusta. Ovo je ukazivalo na nastavak uzlaznog trenda. QNT/USDT par bi mogao da se okupi u zonu otpora iznad glave između 154 i 162 dolara gde bi medvedi mogli da naprave snažnu odbranu.

Alternativno, ako se cijena smanji sa trenutnog nivoa, bikovi će pokušati da preokrenu nivo od 115 dolara u podršku. Ako se to dogodi, par bi mogao nastaviti svoj uzlazni trend. Medvjedi će morati da potone i održe cijenu ispod 20-dnevne EMA da bi dobili prednost.

QNT/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Par je u uzlaznom trendu, ali je RSI na 4-satnom grafikonu skočio u teritoriju preskupe, što ukazuje na mogućnost kratkoročne korekcije. Očekuje se da će bikovi kupiti padove do 20-EMA. Ako to urade, to će sugerirati da je sentiment i dalje pozitivan i da trgovci kupuju na padu. To će povećati vjerovatnoću nastavka uzlaznog trenda.

Naprotiv, ako se cijena spusti sa trenutnog nivoa i probije ispod 20-EMA, par bi mogao kliziti na 50-SMA. Ovo je važan nivo na koji treba paziti jer probijanje ispod njega može rezultirati padom na 100 dolara.

MKR/USDT

Oporavak Mejkera (MKR) suočava se sa čvrstim otporom blizu 1.100 dolara, ali pozitivan znak je da bikovi nisu dozvolili da cena padne ispod 20-dnevne EMA (1.044 dolara).

MKR/USDT dnevni grafikon. Izvor: TradingView

Pokretni prosjeci su nagnuti prema gore i RSI je u pozitivnom teritoriju, što ukazuje da kupci imaju prednost.

Ako bikovi gurnu i održe cijenu iznad zone otpora iznad glave između 1.100 i 1.188 dolara, par MKR/USDT bi mogao porasti na 1.400 dolara, a zatim na ciljni obrazac od 1.570 dolara. Takav potez će sugerirati da je par možda dostigao dno.

Suprotno ovoj pretpostavci, ako se cijena okrene prema dolje od gornjeg otpora i probije ispod 20-dnevne EMA, par bi mogao kliziti na liniju trenda. Probijanje i zatvaranje ispod ovog nivoa će poništiti bikovsku postavku.

MKR/USDT 4-satni grafikon. Izvor: TradingView

Par je formirao simetričan trougao na 4-satnom grafikonu. 20-EMA se postepeno povećava, a RSI je u pozitivnoj zoni, što ukazuje na blagu prednost bikova.

Ako kupci podignu cijenu iznad linije otpora, par bi se mogao oporaviti na gornji otpor na 1.188 dolara. Probijanje i zatvaranje iznad ovog nivoa može ukazivati ​​na nastavak uzlaznog trenda.

Suprotno tome, proboj ispod linije podrške trougla bi mogao nagnuti prednost u korist prodavača. Par bi tada mogao pasti na psihološki nivo na 1.000 dolara.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *