Crypto

Top 3 razloga zašto cijene kriptovaluta ne padaju nakon Genesis bankrota Vijesti

Genesis je jedna od najvećih kompanija u Bitcoin i kripto prostoru, a jutros je najavila da će ući u podnošenje zahtjeva za stečaj iz poglavlja 11, nakon što su mnogi zajmovi koje su dali raznim stranama u kripto prostoru pokvarili.

Mnogi u svijetu kriptovaluta žale se na stepen do kojeg su ličnosti koje vole kriminal i preuzimaju ogroman rizik zahvatile prostor kriptovaluta tokom 2022.

Kolaps je već naplaćen

Jedan od glavnih razloga zašto cijena nije značajno reagirala na vijesti je činjenica da ju je tržište već odredilo.

Nakon kolapsa FTX-a, investitorima je postalo očigledno da će doći do daljnjeg niza kolateralne štete koja se širi kroz industriju, a tržište se pripremilo za to.

U najgorem slučaju, DCG bi mogao odlučiti da oslobodi dio imovine Greyscale Trusta kako bi nadoknadio neke od svojih povjerilaca, što bi izazvalo značajan dalji pritisak na prodaju, ovisno o tome kako bi se to uradilo – to bi se moglo postići isplatom Bitcoin se drži u povjerenju kreditorima, ili (kao što je tradicionalno) likvidacija imovine i isplata vrijednosti u dolarima.

Prodavci su iscrpljeni

Nadalje, nakon više od godinu dana brutalnog medvjeđeg tržišta, većina prodavača je već potpuno iscrpljena.

Sa svakim medvjeđim tržištem, hodleri postaju sve čvršći i odlučniji, a oni koji se drže čitavog medvjeđeg tržišta kako bi prešli na drugu stranu, dobro su opremljeni da se nose sa svime što im se može baciti u naprijed. Ne samo ovo, već s iskustvom dolazi i uvjerenje, a kako se više Bitcoina pomiče sa berzi i hladnjače, postaje sve teže potisnuti cijenu Bitcoina.

Ironično, implozije kao što je gore spomenuto potiču odgovorniju kulturu samozaštite, što stvara tržište sa zdravijim osnovama koje napreduje.

Tržište se priprema za prepolovljenje 2024. godine

Postoji mnogo razloga zašto bi tržišta trebala biti bikovska u kretanju naprijed. Jedan od ovih razloga je da bi prepolovljenje bitkoina trebalo da stigne 2024. godine, što znači da će nagrada za blok biti prepolovljena.

Smanjenje nagrade za blok znači da je potencijalni prodajni pritisak rudara uvelike smanjen, što je kroz istoriju bilo izuzetno bikovsko za tržište Bitcoina.

Oni koji predviđaju da se istorija može rimovati, kao i kod prethodnih prepolovljenja, bikovski su i očekuju da bi cena mogla da poraste do prepolovljenja Bitcoina i da će ceniti na paraboličniji način kada se počnu osećati efekti prepolovljenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *