Crypto

Tesla lansira novi Cyberwhistle koji se može kupiti samo koristeći Dogecoin

Prema novom katalogu proizvoda objavljenom u srijedu, proizvođač elektronskih vozila Tesla predstavlja novi Cyberwhistle inspiriran njegovom futurističkom serijom Cybertruck. Firma je napisala:

„Inspirisana Cybertruckom, ograničeno izdanje Cyberwhistle je premium kolekcionarski predmet napravljen od medicinskog nerđajućeg čelika sa uglačanom završnom obradom. Zviždaljka uključuje integrisanu funkciju pričvršćivanja za dodatnu svestranost.“

Sva prodaja je konačna, a očekuje se da će proizvodi biti isporučeni u roku od 4 do 6 sedmica. Povrh toga, Tesla zahtijeva od kupaca da plaćaju samo u Dogecoin-u (DOGE). Cijena u trenutku objavljivanja je 1.000 DOGE ili oko 60 dolara. Porezi i dostava su uključeni u DOGE cijenu.

Tesla kaže da je Dogecoin jedina kriptovaluta koju trenutno prihvaća za odabranu robu. Kao i druge transakcije digitalne imovine, netačni iznosi plaćanja ili vrste sredstava poslani na njegovu adresu neće biti poništeni ili vraćeni. Korisnicima je potreban Dogecoin novčanik za plaćanje Tesla robe.

“Odgovornost je kupca da osigura da se Dogecoin točno prenese.”

Elon Musk, Teslin izvršni direktor, bio je istaknuti pristalica meme valute, tvrdeći prošle godine da je “Dogecoin bolji od Bitcoina za plaćanja”. Nakon Tesline tužbe, SpaceX je takođe počeo da prihvata Dogecoin kao plaćanje za robu u maju. Milijarder, tehnološki poduzetnik, nedavno je udvostručio svoju podršku DOGE-u nakon tužbe od 258 milijardi dolara, navodeći kripto Ponzi šemu u vezi sa tokenom. „Nastaviću da podržavam Dogecoin“, rekao je.

Leave a Reply

Your email address will not be published.