Crypto

Terra Luna klasično predviđanje cijene – Može li LUNC dostići 1 dolar na sljedećem bikovom tržištu?

Cijena Terra Luna Classic je pala za 3% u posljednja 24 sata, budući da se tržište i dalje koleba od tekućih efekata kolapsa FTX-a i naknadnog hakovanja. Na 0,00015053 dolara, LUNC je također u padu za 13% u protekloj sedmici i za 35% u posljednjih 30 dana, sa tekućim spaljivanjem tokena koji trenutno ne čine malo da se suprotstave efektima negativnog raspoloženja investitora.

Međutim, Terra Luna Classic zajednica i ekosistem nastavljaju da podržavaju LUNC-ovu cijenu najbolje što mogu, a prošlog mjeseca smo svjedočili prijedlogu da se USTC ponovo veže na 1 dolar. Ako se implementira, takav plan bi doveo do značajnog porasta cijene LUNC-a, potencijalno vraćanja na 1 dolar ili više.

Terra Luna klasično predviđanje cijene – Može li LUNC dostići 1 dolar na sljedećem bikovom tržištu?

Gledajući LUNC-ov grafikon cijena, jasno je da trenutno nema mnogo zamaha iza altcoina. Njegov indeks relativne snage (ljubičasta) pao je na 30 u posljednjih nekoliko dana, što ukazuje na porast prodaje.

Istovremeno, njegov 30-dnevni pokretni prosek (crveni) nastavlja da pada dalje ispod svog 200-dnevnog prosjeka (plavi), i uskoro bi mogao dostići dno. Ako je tako, to bi signaliziralo nadolazeći oporavak, iako s obzirom na to da tržište još uvijek osjeća kolaps FTX-a, nije jasno kada bi do takvog odskoka moglo doći.

Ipak, postoji nekoliko stvari koje se dešavaju sa ekosistemom Terra Luna Classic koje sugerišu da bi se LUNC mogao okupiti prije ili kasnije. Najvažnije, programer Tobias Andersen objavio je prošlog mjeseca prijedlog koji bi potencijalno ponovo vezao USTC, stabilni coin za koji je LUNC-ova cijena povijesno vezana.

Ovim prijedlogom bi se stvorio sistem ‘kvantitativnog pooštravanja’, pri čemu bi se povećali porezi na spaljivanje na USTC i LUNC, kao i kamatne stope i periodi blokade za ulaganje. U teoriji, ovo bi izbacilo značajne količine USTC i LUNC iz opticaja, a uz to bi cijene oba novčića postepeno rasle tokom vremena.

Do trenutka pisanja, ovaj prijedlog ostaje samo to, prijedlog. Međutim, njegovo objavljivanje bilo je dovoljno da udvostruči cijenu USTC-a u drugoj sedmici oktobra, podižući nadu za daljnji rast u budućnosti za oba novčića.

Njegovo objavljivanje takođe oslikava kako se zajednica Terra Luna Classic udružuje kako bi proizvela planove za povećanje odgovarajućih cijena LUNC-a i USTC-a. Još u septembru je implementirao smanjenje poreza od 1,2% za sve LUNC transakcije na lancu, i iako je to od tada smanjeno na 0,2%, ostaje poziv da se stopa vrati na 1,2% ili još više.

Uz to, berze kao što je Binance su uvele vlastite opekline na LUNC trgovinama, pomažući da se još više smanji opskrba novčića u opticaju. Ipak, sa 6,879 biliona LUNC-a koji još uvijek rade (manje u odnosu na 6,9 biliona prije otprilike mjesec dana), predstoji još dug put prije nego što će opekotine imati značajan utjecaj.

Altcoins s više kratkoročnog potencijala

Iako postoji šansa da LUNC dostigne 1 dolar u daljoj budućnosti, drugi novčići nude veću vjerovatnoću iznadprosječnog dobitka u bližoj budućnosti. Najvažnije, kovanice koje su u pretprodaji predstavljaju dobru priliku za povrat, s tim da su neki kovanici u pretprodaji porasli za više od 1000% na njihovom prvom kotiranju ove godine.

U skladu s tim, evo tri kovanice koje su trenutno u pretprodaji. Svaki od njih ima solidne osnove, povećavajući njihove šanse da budu svjedoci dobitaka u kratkom i dugoročnom periodu.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je platforma za obavještavanje o trgovanju zasnovana na Ethereumu gdje investitori mogu pristupiti analitici u realnom vremenu i podacima o društvenom trgovanju, s ciljem da im pomogne da donesu informiranije odluke o trgovanju.

Zbog lansiranja u prvom tromjesečju 2023., prodaja svog izvornog D2T tokena je već prikupio više od 6,7 miliona dolara. Također je najavila listing na BitMart i LBANK berzi za početak sljedeće godine, potvrđujući da će investitori zaista imati priliku da zaključe stvarne prinose.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

RobotEra (TARO)

Takođe radi na Ethereumu, RobotEra (TARO) je Metaverse u stilu Sandboxa u kojem igrači mogu igrati kao roboti i učestvovati u kreiranju njegovog virtuelnog svijeta. Njegova alfa verzija će biti objavljena do Q1 2023, sa svojim ekosistemom koji će korisnicima omogućiti da kreiraju vlastito zemljište, zgrade i druge predmete u igrici zasnovano na NFT-u.

1 TARO se trenutno prodaje za 0,020 USDT (može se kupiti koristeći USDT ili ETH), iako će ova cijena porasti na 0,025 USD u drugoj fazi pretprodaje, koja bi uskoro trebala početi.

Posjetite RobotEra odmah

IMPT (IMPT)

Pokreće se na Ethereumu, IMPT je tržište karbonskih kredita na kojem korisnici mogu zaraditi i trgovati kompenzacijama ugljika zasnovanim na NFT-u, koje se također mogu dobiti kupovinom kod širokog spektra ekološki prihvatljivih trgovaca. Njegova tokenizacija karbonskih kredita kao NFT-a znači da se takvi krediti mogu pratiti transparentnije, pomažući u rješavanju mnogih problema koji su do sada potkopavali tržišta ugljika.

IMPT-ova pretprodaja je sada prikupio 13 miliona dolara jedva nekoliko sedmica nakon lansiranja, što ga čini jednom od najpopularnijih prodaja u kripto trenutno.

Posjetite IMPT odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.