Crypto

Terra Luna Classic predviđanje cijene dok LUNC napumpava 18% za 24 sata – Počinje novo tržište bikova?

Cijena Terra Luna Classic porasla je za impresivnih 18% u posljednja 24 sata, dostigavši ​​0,00020387 dolara nakon jučerašnjeg povećanja na tržištu kriptovaluta u cjelini. Njegova trenutna cijena znači da je sada porasla za 30% u posljednjih 30 dana, uglavnom vođena padom tržišnog rasta i odgovarajućim povećanjem bikovskog raspoloženja.

LUNC će vjerovatno pokazati veću volatilnost naviše kako se tržište nastavlja oporavljati tokom cijele godine, a altcoin će imati koristi od pokušaja njegove zajednice da smanji svoju ponudu. Međutim, s obzirom da je ova ista zajednica često u međusobnom sukobu oko toga kako najbolje podržati ekosistem Terra Luna Classic, LUNC-ov oporavak ne može biti u potpunosti osiguran.

Terra Luna Classic predviđanje cijene dok LUNC napumpava 18% za 24 sata – Počinje novo tržište bikova?

LUNC-ov grafikon otkriva nagli porast zamaha. Njegov indeks relativne snage (ljubičasta) je skočio sa ispod 30 prije nekoliko dana na preko 70 sada, signalizirajući snažan kupovni pritisak koji bi se još mogao nastaviti još neko vrijeme.

Obećavajuće je da će 30-dnevni pokretni prosjek novčića (crveni) upravo porasti preko svojih 200 dana (plavi), formirajući zlatni krst koji može signalizirati značajan proboj.

Zaista, ovu sumnju podržava činjenica da je LUNC prešao granicu od 0,0002 dolara, dostigavši ​​najviši nivo od novembra (tj. prije kolapsa FTX-a). To što je probio ovaj nivo otpora može značiti da će u bliskoj budućnosti imati više dobitaka.

Također je vjerovatno da LUNC ima dugoročne dobitke, jer zajednica Terra Luna Classic stalno nastoji da predloži načine za smanjenje ponude i povećanje cijene.

Ovo uključuje nedavni prijedlog da se cijena (sestrinskog stabilcoina) USTC ponovo veže na 1 dolar, nešto što bi vjerovatno imalo pozitivan utjecaj na LUNC-ovu cijenu. To je zato što bi takvo ponovno vezanje zahtijevalo masovno spaljivanje LUNC tokena velikih razmjera.

U ovom trenutku, izgleda da je ovaj prijedlog spreman. Ovo je veoma ohrabrujući razvoj i donekle doprinosi današnjem LUNC-ovom reliju.

Posljednje sedmice donijele su i druge prijedloge, od kojih su neki usvojeni. Ovo uključuje ažuriranje Terra Luna Classic protokola koji predviđa bijelu listu u odnosu na izvorno sagorijevanje poreza na lancu. U osnovi, takve bele liste mogu izuzeti određene strane od sagorevanja na lancu, promene koju je Binance zatražio kako bi mogao da nastavi sa sopstvenim redovnim sagorevanjem naknada za trgovanje.

Zbog toga će spaljivanje LUNC-a vjerovatno ponovo početi da se ubrzava. U trenutku pisanja, do danas je spaljeno oko 38,5 milijardi LUNC-a, od ukupne opskrbljene opskrbe od 6,87 biliona.

Ne samo to, već je i Terra Luna Classic zajednica uključena u napore da se poboljša korisnost mreže. Ovo uključuje prijedloge za uvođenje veće interoperabilnosti između Terra Luna Classic i Cosmosa, uglavnom putem ažuriranja Terra implementacije Tenderminta.

Svi ovi razvoji upućuju na rast cijene LUNC-a u srednjoročnom do dugoročnom periodu. $0.0002 je već dobar početak, ali nema sumnje da će zajednica tražiti $0.001, a zatim $0.01, i tako dalje.

Ovakvi dobici su potencijalno samo pitanje vremena, ali je vrijedno istaći da napori da se postignu takvi ciljevi mogu biti ometeni stalnim neslogom unutar Terra Luna Classic zajednice. Takva nesloga ostaje uglavnom periferna, ali bi potencijalno mogla postati ozbiljnija ako pokušaji da se poveća cijena LUNC-a značajno propadnu i zajednica počne da se razilazi oko novih opcija.

Na primjer, krajem januara pojavio se novi prijedlog koji poziva na prestanak plaćanja developeru Jacobu Gadikianu, očigledno za “napada i kleveta validatore na Luna Classic Blockchain-u.”

Glasanje o ovom prijedlogu još uvijek traje. Ako se prihvati, to bi značilo da je Gadikian na crnoj listi za doprinos Terra Luna Classic, nešto što bi bilo negativno za LUNC utoliko što bi moglo odvratiti programere od doprinosa njegovoj mreži.

Ako ostavimo ove sumnje na stranu, budućnost za LUNC izgleda relativno svijetla. Čini se da planovi ponovnog vezanja dobijaju zamah i podršku, i ako budu prihvaćeni, mogli bi biti katalizator za veliko povećanje cijene altcoina.

Kupite Terra Luna Classic sada

LUNC Alternatives?

Iako se slika za LUNC popravlja, možda će biti potrebno nekoliko mjeseci da objavi neke značajne povrate. Do sada svi koji traže alternative visokog potencijala, naveli smo 15 najboljih kriptovaluta za 2023. godinu, prema analizi CryptoNews Industry Talk tim.

Lista se ažurira svake sedmice s novim altcoinima i ICO projektima, pa svakako provjerite ima li novih unosa.

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *