Crypto

Suosnivač Amber grupe Tiantian Kullander preminuo je u 30

Suosnivač Amber grupe Tiantian Kullander, poznat i kao TT, neočekivano je preminuo u snu 23. novembra, navodi se na službenoj web stranici kompanije. Tiantian je imao 30 godina i iza sebe je ostavio ženu i sina.

Osim što je suosnivač Amber Group sa sjedištem u Hong Kongu, TT je sjedio u upravnom odboru kompanije za e-sport Fnatic i osnovao KeeperDAO, DeFi protokol koji omogućava učesnicima da trguju, pozajmljuju i ulažu imovinu uz zaštitu od ekstrahovane vrijednosti rudara (MEV) botovima, prije nego što ga vrati zajednici.

U službenoj izjavi, Amber Group je navela da je TT posvetio svoje srce i dušu kompaniji, dajući primjer “svojim intelektom, velikodušnošću, poniznošću, marljivošću i kreativnošću”. Kompanija je takođe navela:

“TT je bio cijenjeni misaoni vođa i nadaleko poznat kao pionir u industriji. Njegova dubina znanja, njegova spremnost da sarađuje i želja da uvijek pomogne drugima koristili su bezbrojnim početnicima i pojedincima. Njegovi uvidi i kreativnost inspirirali su mnoge projekte, ljude i zajednice.”

S ciljem da istraži mašinsko učenje za trgovanje, Amber Group je započela 2015. kao sporedni projekat za četiri trgovca — Michaela Wua, Tiantiana, Huoa i Hea — kao i Bloomberg LP programera Thomasa Zhua. Na projektu su počeli raditi puno radno vrijeme 2017. godine.

Prije toga, TianTian je radio kao trgovačko strukturirano kreditno poslovanje u Goldman Sachsu i kao trgovac na tržištima u razvoju u Morgan Stanleyu. Godine 2019. predstavljen je kao Forbesova lista ispod 30 godina, lista koja prepoznaje najsjajnije mlade preduzetnike, lidere i zvezde.

Zajednica je reagovala na gubitak na Tviteru. Arthur Cheong, osnivački partner DeFiance Capitala, napomenuo je da je “industrija izgubila mladu, bistru i što je najvažnije, dobru dušu”.

Tom C, suosnivač automatskog market mejkera (AMM) Charm Finance također je na Twitteru naveo da je TT bio “jedna od najistinitijih i najtalentovanijih osoba” koje poznaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.