Crypto

Sudija odobrava Rippleove zahtjeve za sudski poziv koji se odnose na video, Galaxy Digital odbija nabavku BitGo, Monero nadogradnju + još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Pravne vijesti

  • Start-up sa sjedištem u Kaliforniji Ripple‘s zahtjev da služi Komisija za vrijednosne papire i berzu SAD (SEC) odobrena su dva sudska poziva za provjeru autentičnosti određenog broja video zapisa, branilac James K. Filan tweeted. Tokom vikenda, sudija je odobrio zahtjev optuženih u Rippleu za provjeru autentičnosti video zapisa sedam javnih primjedbi koje su dali zvaničnici SEC-a, istovremeno ignorirajući tvrdnju SEC-a da optuženi pokušavaju ponovo otvoriti otkrivanje činjenica.
  • Na sudskom ročištu koje je održano ranije danas, južnoazijska kripto berza Zimpex dobio je rok od tri mjeseca da riješi svoju krizu likvidnosti, navodi The Straits Times, pozivajući se na anonimni izvor upoznat s tim pitanjem. Rečeno je da Zimpex ima rok do 2. decembra da nađe rješenje. Navodno, kompanija je pokušala dobiti čak šest mjeseci za svojih pet kompanija, uključujući Zipmex, Zipmex Asia, Zipmex Tajland, Zipmex Indonesia i Zipmex Australia.

Investicione novosti

  • Firma za finansijske usluge Galaxy Digital Holdings odustaje od kupovine institucionalne platforme za digitalna sredstva BitGo, koji je prvi put najavljen početkom maja ove godine. Prema saopštenju, BitGo nije dostavio revidirane finansijske izvještaje za 2021. godinu koji su u skladu sa zahtjevima ugovora, u roku (31. srpnja 2022.).
  • Blockchain analitička platforma Nansen najavio lansiranje novog portfolio trackera, ranije danas. Nansen portfolio je opisan kao “potpuno integrisani portfolio tracker” koji može pokriti više od 450 protokola u 42 lanca, navodi se u saopštenju za javnost. Cryptonews.com. U maju ove godine kompanija je nabavila investicioni tracker Ape Board.
  • Milijarder investitor Mark Cuban rekao je da je dogecoin (DOGE) „upotrebljiviji kao valuta“ nego cardano (ADA). Ovo je „takmičenje između aplikacija koje će potaknuti korištenje kripto od strane ne-kripto korisnika. Pobjednička aplikacija će odrediti koji će temeljni lanac imati najviše koristi,” on rekao je.

Blockchain novosti

  • Preko vikenda, Monero (XMR) je nadogradio svoj blockchain kako bi korisnicima pružio više privatnosti. Najavljujem hard fork putem Twittera, projekat je rekao da su ringsize 16, Bulletproofs+ i oznake za pregled uspješno implementirane. Korisnicima se savjetuje da ažuriraju svoje čvorove i novčanike kako bi nastavili koristiti Monero.

Novosti o propisima

  • Glavna kripto berza Binance rekao je da je dobio načelno odobrenje od Kazahstana Uprava za finansijske usluge Astane (AFTA) za upravljanje objektom za trgovinu digitalnom imovinom i pružanje skrbništva u Međunarodni finansijski centar Astana (AIFC). Sada, Binance treba dovršiti cijeli proces prijave, za koji je rekao da očekuje da će biti dovršen “u dogledno vrijeme”.

Sportske vijesti

  • Četiri američka paraolimpijca podižu svijest o invaliditetu i Paraolimpijskom pokretu putem izdavanja kolekcije ne-zamjenjivih tokena (NFT), navodi se u saopštenju za javnost podijeljenom s Cryptonews.com. Ovo zajedničko ulaganje umjetnika i sportista osmišljeno je da pokaže svoje talente. Paraolimpijsko izdanje NFT-a održaće se 19. avgusta.

Web3

  • Poslovni programer i medijska figura iz Libana, Wissam Breidy, udružuje se s otvorenim finansijskim protokolom Crypto Oasis, kako bi se Web3 i blockchain približili arapskoj zajednici. Prema službenoj najavi, Breidy će iskoristiti svoju popularnost i medijsku snagu da demonstrira razorni potencijal Web3 tehnologija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *