Crypto

Su Zhu iz Three Arrow otkriva najnovije pokušaje povratka nakon FTX-a

Suosnivač Three Arrows Capitala Su Zhu izgleda kao da pokušava da se vrati usred sukoba oko FTX-a i Sama Bankman-Frieda – kojeg neki vide kao najnovijeg superzlikovca u kripto industriji.

Nakon mjeseci radio tišine, Su Zhu se ponovo pojavio na Tviteru 9. novembra, dan nakon što je FTX otkrio da pati od “smanjivanja likvidnosti”.

Kako se saga o FTX-u odvijala, Zhu je nastavio da objavljuje na Tviteru, nudeći mudre savjete kroz poetske metafore, dok je tvitao prikrivene kritike Sama Bankman-Frieda i njegovog rukovanja FTX-om.

U svojoj najnovijoj temi na Twitteru od 27. novembra Zhu je otkrio svoje sljedeće korake – pokretanje “duge serije video podcasta” koja govori o “životu, sistemima vjerovanja i mentalnom zdravlju” koja će biti pokrenuta sa saradnikom i prijateljem po imenu “Cliff .”

U tvitu, Zhu također spominje Allaha, što neki vjeruju da je znak da je prešao na islam.

Nedavno je Zhu također nagovijestio stvaranje nove trgovačke firme u intervjuu za Bloomberg od 22. novembra rekavši da bi to mogao biti “fond za sve vremenske prilike” – napravljen da radi razumno u svim tržišnim uslovima – koji ulaže u tradicionalna finansijska sredstva i kriptovalute.

Zhuova najnovija kvazi najava privukla je više kritika nego podrške, međutim, mnogi su povukli kontrast između njegovih akcija u 3AC-u i ideologija predstavljenih u islamu.

Osnivač projekta Blogger i nonfungible token (NFT) Foobar pitan “Šta Allah kaže o kamatonosnim kreditima?”

Drugi korisnik je istakao da je kamata “haram”, odnosno zabranjena po islamskom zakonu.

Tokom posljednjih nekoliko sedmica, zajednica je primijetila povratak takozvanih “kripto zlikovaca” na Twitter nakon kolapsa FTX-a.

Povezano: Vrijeme je da obožavatelji kriptovaluta prestanu podržavati kultove ličnosti

Još jedan suosnivač Three Arrows Capital, Kyle Davies, nedavno se ponovo pojavio na Twitteru nakon mjeseci radio tišine, 13. novembra na Twitteru je objavio da je posljednjih nekoliko mjeseci proveo naizgled gledajući travu i slikajući.

Čak se pojavio u CNBC-jevom programu Squawk Box od 16. novembra do navode Alameda je “lovio” pozicije 3AC.

Alex Mashinsky, osnivač bankrotirane platforme za kreditiranje Celsius Network, također se ponovo pojavio nakon pada FTX-a, pojavljujući se u nizu Twitter Spaces-a u posljednjih nekoliko sedmica.

U Twitter prostoru 27. novembra Mashinsky rekao je njemu se “sviđa ideja” da natjera FTX da “plati rupu” i zamolio je slušaoce da “napune mnogo buke” i uvjere stečajne advokate za Celsius i njegov Komitet neobezbeđenih povjerilaca da tuže FTX da plati Celsiusov gotovinski deficit.

Procjenjuje se da Mashinsky, Zhu i Davies duguju poveriocima oko 6,3 milijarde dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *