Crypto

Stranica nije pronađena | 404 | Cointelegraph

Najava je “najveća vest” ikada za dugoročne hodlere, tvrdi jedan analitičar dok Barry Silbert najavljuje dolazak Wall Streeta.

Bitcoin (BTC) je nastavio ka 25.000 dolara na otvaranju Wall Streeta 11. augusta usred vijesti da je najveći svjetski menadžer imovine lansirao BTC proizvod.

BTC/USD 1-satni grafikon svijeća (Bitstamp). Izvor: TradingView

Silbert na BlackRocku: “Evo ga Wall Street”

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pratili su BTC/USD dok je skočio na 24.921 USD na Bitstampu kako je trgovanje dionicama u Sjedinjenim Državama počelo.

Dok je nastavio da se konsoliduje nešto ispod maksimuma, par je inspirisao poverenje u raspoloženje tržišta, a popularne ličnosti iz kripto industrije već vide pozitivne implikacije BlackRock poteza.

“Evo dolazi Wall Street…,” bivši izvršni direktor Grayscale, Barry Silbert, odgovorio.

Međutim, za glavnog analitičara Blockware insights, Williama Clementea, ova vijest je bila značajan događaj u historiji Bitcoina.

“Posljednji komentar o ovom pitanju: mislite da su vijesti o Blackrocku vjerovatno najžešći vijesti za dugoročne vlasnike Bitcoina ikada”, on rekao Twitter pratioci.

“Ne samo same vijesti, već da one signaliziraju nekima da je voda u redu, a drugima ako svojim klijentima ne ponude BTC, pojesti će ručak.”

Izvršni direktor BlackRocka, Larry Fink, opisao je Bitcoin samo pet godina ranije kao “indeks pranja novca”. Činilo se da je promijenio svoju melodiju do 2020. godine, priznajući potencijal najveće kriptovalute da postane “globalno tržište”.

Ponuda BlackRock-a bi bila u obliku spot Bitcoin privatnog trusta, potvrđeno je u saopštenju.

“Trust je dostupan američkim institucionalnim klijentima i nastoji pratiti učinak bitcoina, manje troškova i obaveza trusta”, piše.

„Uprkos naglom padu na tržištu digitalne imovine, još uvijek vidimo značajan interes nekih institucionalnih klijenata za to kako efikasno i ekonomično pristupiti ovim sredstvima koristeći našu tehnologiju i mogućnosti proizvoda.“

Kako je Cointelegraph izvijestio, prvi pohod kompanije na Bitcoin ovog mjeseca došao je kroz partnerstvo sa američkom berzom Coinbase.

Junski jaz u fjučersima dolazi u obzir

Osvrćući se na potencijalne kratkoročne ciljeve cijena, raspoloženje među komentatorima je stoga bilo fleksibilno, ako ne i potpuno bikovsko.

Povezano: Bitcoin se bori protiv dvomjesečnog otpora usred ‘najomraženijih’ dionica

Što se tiče resursa za praćenje na lancu Whalemap, potencijalna strana i negativna strana su i dalje značajne, sa 20.000 dolara još uvijek nije sigurno kao pod.

“$BTC izbija iz rastućeg trougla zbog niske volatilnosti što znači da bismo uskoro trebali očekivati ​​veliki pomak”, tim Whalemap otkriveno pored grafikona koji pokazuje relevantne nivoe.

“Izdržavanje izbijanja je prioritet broj jedan gdje bi realni ciljevi bili 27-29k iznad ili 19k ispod u slučaju da se ne držimo.”

Opisani grafikon nivoa Bitcoina. Izvor: Whalemap/Twitter

Popularni Twitter nalog Altcoin Bets u međuvremenu dodano da “sve dok ostanemo iznad 24k dnevno, trebamo posegnuti za 28k CME jaza”, misleći na prazninu u CME Bitcoin fjučers grafikonu, koji često djeluje kao magnet za spot cijene.

CME Bitcoin fjučers 1-dnevni grafikon svijeća s istaknutim najbližim “prazninom”. Izvor: TradingView

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *