Crypto

Stellar se pridružuje CFTC-ovom Savjetodavnom odboru za globalna tržišta kao jedna od četiri kripto organizacije

Stellar Development Foundation (SDF) postala je najnoviji član Savjetodavnog odbora za globalna tržišta (GMAC) Komisije za trgovinu robnim fjučersima Sjedinjenih Država (CFTC), objavio je blockchain na svom blogu. Komitet se sprema da se sastane 13. februara po prvi put u više od godinu dana.

SDF podržava Stellar blockchain, koji se koristi za kripto-fiat transfere. Fondaciju će u komitetu predstavljati glavni operativni direktor Jason Chlipala. Na blogu kompanije napisao je da se „nadamo da ćemo GMAC-u donijeti jedinstvenu perspektivu protokola Layer 1“ i:

“Kao dio Komiteta, SDF će naglasiti ulogu stabilnih coin-a na tržištima digitalne imovine i stvarnim slučajevima korištenja, uključujući korištenje stabilnih coin-a u isporuci humanitarne pomoći.”

Stellar je izdavalac Stellar (XLM) novčića i kreator programa Stellar Aid Assist koji „omogućava humanitarnim organizacijama da isporuče novčanu pomoć ugroženom stanovništvu“. Pridružuje se kripto orijentisanim članovima GMAC-a CoinFund, Uniswap Labs i Digitalna trgovačka komora. Tradicionalni finansijski divovi, uključujući HSBC, Goldman Sachs i BlackRock, takođe su zastupljeni u 36-članom komitetu.

Povezano: MoneyGram-ova USDC usluga transfera pokreće se u nekoliko zemalja

Povjerenica CFTC-a Caroline Pham novi je sponzor GMAC-a. Prvi sastanak pod njenim pokroviteljstvom biće posvećen organizacionim pitanjima. Također će se raspravljati o potencijalnim temama koje se odnose na globalnu tržišnu strukturu i tržišta digitalne imovine kojima GMAC treba dati prioritet u davanju preporuka o politici CFTC-u.

Pham je u intervjuu 17. januara izjavila da je održala preko 75 sastanaka sa različitim stranama o globalnim kripto regulatornim standardima otkako ju je američki predsjednik Joe Biden nominirao u CFTC u januaru 2022. U septembru je predložila stvaranje CFTC ureda maloprodajnog advokata po uzoru na Ured zastupnika investitora Komisije za sigurnost i razmjenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *