Crypto

Startup ima za cilj da postane prvi južnokorejski kripto igrač koji će se pojaviti na KOSDAQ berzi

Južnokorejski kripto i blockchain startup teži tome KOSDAQdržavnu berzu, i mogla bi postati prva državna kompanija koja kotira na berzi.

Kompanija, imenovana Blockoje unajmio jednu od najvećih finansijskih kompanija u zemlji – Shinhan Financial Investment – da upravlja procesom listiranja dok firma nastoji da pokrene inicijalnu javnu ponudu (IPO).

News1 je izvijestio da se Blocko nada da će završiti svoj listing na KOSDAQ (automatizirane kotacije korejskih trgovaca vrijednosnim papirima) neko vrijeme 2023. godine.

Firmu su ranije podržavali čelični gigant POSCOkao i Shinhan Bank. Ranije ove godine dobila je povećanje investicija od 3,6 miliona dolara Daehong Communicationsmarketinška podružnica maloprodajnog konglomerata Lotte Group. Neki procjenjuju da bi vrijednost kompanije mogla biti čak 64,5 miliona dolara.

Blocko je spreman da radi na brojnim proizvodima koji se odnose na ponudu ne-zamjenjivih tokena (NFT) i sigurnosnih tokena (STO) sa brojnim podružnicama Lotte Grupe, izjavio je izvršni direktor startupa Kim Jong-hwan.

Još jedan podržavalac konglomerata je CJčije IT usluge krak CJ OliveNetworks prošle godine je angažirao Blocko da razvije rješenje za prodaju karata zasnovano na NFT-u koje će moći da se bori protiv krivotvorenja. CJ je takođe govorio o svojim planovima da koristi NFT tehnologiju u “zabavnom biznisu u budućnosti”.

Crypto dugo putovanje do KOSDAQ-a

Kripto sektor Južne Koreje je eksponencijalno porastao u posljednjih nekoliko godina, a prije početka kripto zime, nekoliko industrija u zemlji je ostvarivalo profit na istoj skali.

Dve najveće kripto berze u zemlji – Upbit i Bithumb – oba su privukla značajno interesovanje na finansijskim tržištima, pri čemu više finansijskih analitičara tvrdi da Upbit posebno razmišlja o Nasdaq listing.

Upbit je klasifikovan kao „veoma velika“ kompanija (na istoj osnovi kao i slični Samsung i LG) od strane južnokorejskog regulatora tržišta. Kao takva, većina se slaže da je firma jednostavno prevelika za IPO na KOSDAQ-u.

Druge, manje kripto berze su takođe reklamirane kao mogući kandidati za KOSDAQ IPO. Ali od početka kripto zime, razgovori o ovakvim planovima brzo su se ohladili – većina kripto igrača je objavila loše kvartalne rezultate.

Osnovana 2014. godine, Blocko je jedna od takozvanih blokčein kompanija u Južnoj Koreji “prve generacije”. Kompanija je prošle godine ostvarila neto profit od nešto manje od 500 miliona dolara neto dobiti, zajedno sa prodajom od 1,6 milijardi dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.