Crypto

Starbucks zadirkuje Web3 program nagrađivanja kako bi privukao nove kupce

Globalni franšizni gigant kafića Starbucks želi pokrenuti novi Web3 program nagrađivanja kako bi privukao i zadržao kupce, rekao je njegov privremeni izvršni direktor Howard Schultz.

Govoreći tokom fiskalnog razgovora o zaradi u trećem kvartalu kompanije 2. avgusta, Schultz je istakao da će Starbucks uskoro otkriti novu Web3 „digitalnu inicijativu“ koja će se proširiti na program lojalnosti kompanije:

“Ova nova digitalna inicijativa s omogućenom Web 3 omogućit će nam da se nadovežemo na trenutni model angažmana Starbucks Rewards sa svojim moćnim pristupom “troši da zaradiš zvijezde” uz uvođenje novih metoda emocionalnog angažiranja kupaca.”

Izvršni direktor je držao svoje kartice blizu grudi, ali je ukratko spomenuo tokom poziva da firma gleda na „integraciju našeg digitalnog Starbucks Rewards ekosistema sa Starbucks brendiranim digitalnim kolekcionarskim predmetima i kao nagradu i kao element izgradnje zajednice“. Potpuno otkrivanje bi trebalo da se dogodi tokom Starbucksovog Dana investitora 13. septembra.

„Ovo će stvoriti potpuno novi skup efekata digitalne mreže koji će privući nove kupce i biti privlačniji prema postojećim kupcima u našim osnovnim maloprodajnim objektima“, rekao je.

Kvartalni rezultati kompanije su navodno nadmašili procjene analitičara, sa povećanjem globalnog prihoda od 9% u odnosu na kvartal na rekordnih 8,2 milijarde dolara.

Tokom razgovora, Schultz je također rekao da je potez Web3 dio pokušaja da se privuče i zadrži mlađa strana Starbucksove baze kupaca.

„Ne želimo da budemo u poslu gde naša baza kupaca stari i imamo manje relevantnu situaciju sa mlađim ljudima“, rekao je, dodajući da kompanija „nikada u našoj istoriji nije bila relevantnija od nas danas za Gen Z.”

Starbucks je prvobitno najavio planove da uđe u NFT kolovoz još u aprilu, pošto je Schultz napomenuo da ćemo “negdje prije kraja kalendarske godine biti u NFT poslu”.

Povezano: Kanadska taco franšiza koristi NFT za program lojalnosti kupaca

Starbucks možda neće biti jedini veliki brend koji će pokrenuti Web3 program lojalnosti u bliskoj budućnosti.

Prošlog mjeseca blockchain startup kompanije Hang prikupio je 16 miliona dolara u finansiranju Serije A predvođeno Paradigmom. Kompanija želi pomoći brendovima da prebace svoje trenutno članstvo i programe lojalnosti na blockchain i inkorporiraju NFT.

Navodi se da kompanija ima proizvođača piva Budweiser, sportsku medijsku kuću Bleacher Report i grupe popularnih muzičkih festivala Bonnaroo i Superfly kao neke od svojih ranih klijenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *