Crypto

Sports Metaverse kompanija osigurava 200 miliona dolara finansiranja

Sportski Metaverse startup LootMogul osigurao je investicionu obavezu od 200 miliona dolara od Gem Global Yield-a, obezbjeđujući kompaniji mogućnost pretplate na dionice u iznosu do 200 miliona dolara na period od 36 mjeseci nakon izlaska na burzu.

Kompanija je rekla da se očekuje da će finansiranje potaknuti razvoj LootMogulovog metaverzuma fokusiranog na sportske igre, uključujući “izgradnju meta (virtuelnih) sportskih gradova širom svijeta sa stvarnim pogodnostima, brendovima i profesionalnim sportistima na pravom cross metaverse i blockchainu ( multichain) platforma na više uređaja kao što su Oculus, HoloLens, Web, Mobile & Console”, objasnila je kompanija u saopštenju.

Dogovor će omogućiti LootMogul-u da povuče sredstva izdavanjem dionica GEM-u bez minimalne obaveze povlačenja, i omogućit će startupu da kontrolira kada i koliko sredstava će se koristiti.

Ovaj potez uslijedio je nakon partnerstva objavljenog u augustu s open-source blockchain-om DigitalBits za kreiranje MOGUL tokena, izvornog tokena za njegov ekosistem igara. Token je postavljen za dodavanje sa XDB/MOGUL bazenom likvidnosti na decentralizovanoj berzi NicoSwap.

Sa sredstvima od 3,4 milijarde, GEM je bio izvor kapitala za druge startape u kripto prostoru. U junu, grupa je uložila 200 miliona dolara u CeDeFi berzu Unizen, i 150 miliona dolara u južnoafričku H20 Securities kroz prodaju H20N tokena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.