Crypto

Spajanje je ‘korak u pravom smjeru’ za rješavanje problema potrošnje energije kriptovaluta – Rostin Behnam

Rostin Behnam, predsjednik Komisije za trgovinu robnim fjučersima Sjedinjenih Država ili CFTC-a, rekao je da bi prelazak Ethereum blockchaina na proof-of-stake mogao pomoći da se smanji potrošnja energije kriptovaluta, ali je nagovijestio da će zakon vjerojatno i dalje biti potreban za rješavanje problema.

Govoreći na saslušanju u četvrtak pred Senatskim odborom za poljoprivredu, Behnam se osvrnuo na pitanje senatorke iz Minnesote Amy Klobuchar, koja je iznijela utjecaj “značajne energije” potrebne za rudarenje kriptovaluta na okoliš. Ne pominjući spajanje po imenu, predsjedavajući CFTC-a je rekao da će zakon o kriptovalutama koji trenutno razmatraju zakonodavci zahtijevati izvještaj o korištenju energije koji bi mogao dovesti do buduće rasprave o politici i „podsticaja da se udalji od izvora energije koji intenzivno koriste ugljenik“.

„Svi smo čuli statistiku o neverovatnoj količini energije koja se koristi za rudarenje novčića“, rekao je Behnam. “Rekao bih da se sinoć dogodio događaj s Ethereumom koji će smanjiti potrošnju energije – korak u pravom smjeru, ali sigurno neće riješiti problem.”

Predsjedavajući CFTC-a Rostin Behnam u obraćanju senatskom odboru za poljoprivredu u četvrtak

U svom pisanom svjedočenju, Behnam je rekao da se zalaže za donošenje Zakona o zaštiti potrošača digitalnih proizvoda, zakona koji ima za cilj proširenje ovlaštenja CFTC-a nad kripto tržištem, dodajući da regulatorno tijelo ima “stručnost i iskustvo” da bude “regulator za tržište digitalne imovine.” Prema predsjedavajućem CFTC-a, mnoge kritike oko kripto prostora – fokusirane na prevaru i prevare – mogle bi se riješiti tako što bi se agenciji dalo „očivo u trgovačku platformu“ umjesto da se oslanja na korisnike da pokrenu slučajeve izvršenja.

“[The bill] bi dao ovlašćenje CFTC-u da reguliše tržišta. Ova promjenjivost, prevara, manipulacija – većina toga bi vjerovatno nestala jer sada imamo regulatora, policajca u ritmu, a to bi odvratilo aktivnosti loših aktera.”

Povezano: Kripto račun treba razjasniti o ‘digitalnoj robi’ – Sheila Warren

Spajanje Ethereum-a održano je u četvrtak, označavajući prijelaz blockchaina sa proof-of-work na proof-of-stake i efektivno smanjenje potrošnje energije mreže za procijenjenih 99,95%. Cijena etera (ETH) pala je ispod 1.500 dolara u satima nakon događaja, a Cointelegraph je izvijestio o mnogim kripto iskovanim nepromjenjivim tokenima sa temom spajanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.