Crypto

Solana tim je spreman da otvori vrata fizičke prodavnice u Njujorku kako bi promovisao Solanu i Web3

Tim koji stoji iza open-source blockchaina Solane (SOL) sprema se otvoriti svoju fizičku radnju u New Yorku, SAD, za javnost, u pokušaju da promovira Solana blockchain i Web3 u cjelini.

Dućan, sinkroniziran Solana Spacesnalazi se u tržnom centru u Hudson Yardsu i pokrenut je u saradnji sa Fondacija Solananeprofitna organizacija posvećena rastu Solana mreže.

Čini se da radnja još nije otvorena. Prema raznim izvještajima, trgovina je do sada bila otvorena samo za ‘pregled posjetitelja’, i per Solana Spaces, 30 pregleda je dato u srijedu. U međuvremenu, prema Fortuneu, radnja bi trebala biti otvorena danas.

Cryptonews.com je zatražio od Solane komentar.

Prema zvaničnom Twitter nalogu prodavnice, Solana Spaces ima za cilj da bude „prijatelj“ koji vam pokazuje kako da dobijete novčanik, svoj prvi airdrop, vaše prvo članstvo u decentralizovanoj autonomnoj organizaciji (DAO) i još mnogo toga.

“Spaces je svačiji prvi kripto prijatelj. Unutra ćete naučiti kako Solana radi, šta je Web3. Postavit ćemo vam novčanik i vaše prve NFT-ove i voditi vas kroz vaše prve transakcije na lancu,” rekao je ranije ovog mjeseca.

Solana Spaces dodano da je dizajnirao radnju da bude “kulturni centar” i “ambasada” za zajednicu Solana.

“Bit ćemo domaćin događaja, lansirna platforma i dobavljač kulture Solane – uključujući potpuno novi set robe i česte suradnje u ograničenom izdanju s brendovima unutar i izvan kriptovalute”, navodi se.

Prodavnica je također najavila veliko NFT tržište bazirano na Solani Magic Eden kao lansirni partner, koji bi doneo NFT kolekcije, uključujući i Solaninu kolekciju Akademija degenerisanih majmunado prodavnice.

Prema gore pomenutom članku Fortune, prodavnica je puna brendirane robe, ima interaktivnu instalaciju, a zidovi su joj ukrašeni NFT-ovima Degenerate Ape Academy.

Solanin izvorni token SOL je trenutno deveta najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji sa 13,68 milijardi dolara. Blockchain je lansiran kao alternativa skupljem Ethereumu (ETH), ali mu je teško ispuniti ta očekivanja, posebno zbog čestih zastoja.

U međuvremenu, SOL raste na vijestima. U 10:05 UTC u četvrtak ujutro, porasla je za 8% u 24 sata na 39,6 USD. Pao je za preko 6% u sedmici i skoro 3% u mjesecu.

____


– Mala prednost za Solanu ove godine, ali dugoročna budućnost ostaje svijetla, predviđa Panel
– Solanina opklada od 100 miliona USD

– Kako Solana planira sopstveni blokčejn telefon, šta se desilo sa pionirima?
– Solana Labs, proizvođač pametnih telefona Osom udružuje se na predstavljanju uređaja koji je spreman za Web3

– Nova grupna tužba protiv Solane u Kaliforniji
– Utrka novčića: Najbolji pobjednici/gubitnici juna, Q2 i H1; Bitcoin vidi najgori mjesec ikad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *