Crypto

SOL pada pošto je hiljade novčanika napadnuto na Solanu

SOL, izvorni token mreže Solana, odustao je nakon izvještaja da su hiljade novčanika istrošene u napadu koji je očigledno još uvijek u toku.

Per blockchain revizor OtterSecu proteklih nekoliko sati istrošeno je preko 5.000 Solana novčanika.

“Ovo utiče na više novčanika – Fantom, Nagib, Solflare, TrustWallet – na raznim platformama. ZA KORISNIKE, molimo premjestite svoju imovinu u hardversku knjigu ili centraliziranu razmjenu”, rekla je kompanija, dodajući da “također postoje dokazi da ovaj problem utiče na korisnike ETH-a, iako se čini manje rasprostranjenim”.

Međutim, drugi igrači u industriji izvještaj da je broj pogođenih novčanika već premašio 7.000.

U 03:52 UTC, SOL se trguje po 38,69 USD, donekle se oporavlja sa 38,06 USD koliko je dostigao ranije danas. Cijena je pala za 4% u jednom danu.

Tim iza Solane rekao je da inženjeri iz više ekosistema, uz pomoć nekoliko sigurnosnih firmi, istražuju isušene novčanike na Solani.

“Nema dokaza da su hardverski novčanici pogođeni”, dodali su.

U međuvremenu, Fantom rekao je da “u ovom trenutku tim ne vjeruje da je ovo pitanje specifično za Fantom.”

Prema Solana Labs suosnivača Anatolija Jakovenko, samo delegiranje specifično za token ili automatsko odobrenje ili procurilo seme može prenijeti sredstva iz novčanika u ime korisnika.

“Pošto se dešavaju sistemski transferi, to isključuje delegiranje. Nema šanse da bi “interakcija” novčanik učinila ranjivim”, on dodano.

Ostale reakcije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *