Crypto

Smjela prolazak kod SBF-a: 3 muškarca uletjela u barikadu i pobjegla: Advokati

Trojica muškaraca uletjela su automobilom u metalnu barikadu ispred roditeljske kuće Sama Bankman-Frieda gdje je on u kućnom pritvoru, tvrde advokati SBF-a.

U podnesku federalnom sudu, advokati bivšeg izvršnog direktora FTX-a rekli su da su trojica muškaraca izašla iz automobila nakon što su udarili u barikadu i rekli zaštitaru koji je čuvao kuću: “Nećete nas moći zaustaviti.”

Neidentifikovani trojac je tada uspio da se odveze prije nego što su zaštitari uspjeli snimiti registarske tablice automobila.

Prema izvještaju Reutersa, incident je opisan u sudskom spisu od 19. januara u kojem se navodi da se naglašavaju sigurnosni rizici s kojima se suočava osnivač FTX-a i oni koji su s njim povezani, uključujući dvije osobe koje su osigurale Bankman-Friedovu obveznicu od 250 miliona dolara:

“S obzirom na ozloglašenost ovog slučaja i izuzetnu medijsku pažnju koju dobija, razumno je pretpostaviti da će se jemci koji nisu roditelji također suočiti sa značajnim problemima privatnosti i sigurnosti ako se otkriju njihovi identiteti.”

Advokati nisu precizirali ni datum ni vrijeme kada se incident dogodio.

Dana 12. januara, advokati koji predstavljaju neke od najvećih medija na engleskom – uključujući Bloomberg, CNBC, Reuters i Financial Times – napisali su pismo sudiji Okružnog suda SAD Lewisu Kaplanu tražeći imena žiranata.

Medijski advokati su tvrdili da pravo javnosti da zna Bankman-Friedove žirante znatno nadmašuje njihova prava na privatnost i sigurnost.

S obzirom na to da Bankman-Fried dijeli bliske veze s nekim od najbogatijih i politički najpovezanijih pojedinaca na planeti, advokati su tvrdili da bi takvo neotkrivanje moglo potkopati povjerenje javnosti u institucije američke vlade.

Povezano: FTX je profitirao od naduvanih novčića Sama Bankman-Frieda: Izvještaj

Bankman-Fried je izručen SAD-u u decembru i izjasnio se da nije kriv za svih osam optužbi za prevaru i zavjeru koje su mu podignute 3. januara.

Sve optužbe se odnose na njegovu navodnu umiješanost u katastrofalni kolaps FTX-a u novembru. Kontroverzna ličnost ostaje u kućnom pritvoru u kući svojih roditelja u Kaliforniji do datuma suđenja, koje je zakazano za 2. oktobar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *