Crypto

Sjajne vijesti: Porsche rano završava ‘low napor’ NFT mint, Oreo zakucava u Metaverse i još mnogo toga

Porsche kritiziran zbog NFT-a s ‘malim naporom’, prestaje s radom

Proizvođač automobila Porsche morao je skratiti kovnicu nefunfungible token (NFT) svog poznatog bijelog modela 911 samo dva dana nakon što je javna kovnica novca počela, rekavši da su njeni “nosioci progovorili”.

Lansiranje 23. januara neki su vidjeli kao veliki promašaj za Porsche s obzirom da je samo 2.040 od ​​7.500 dostupnih NFT-ova prodato u vrijeme pisanja.

Kovnica je bila široko kritizirana od strane kripto zajednice zbog toga što je “malo truda”, “neukusna” i precijenjena. Cijena NFT-a je postavljena na 0,911 Ether (ETH) (1,417 USD).

Prodaja na sekundarnim tržištima je potkopavala živu mentu, a neki su se prodavali za samo 0,86 ETH.

Nakon što je najavio da će prekinuti isporuku, Porsche razjašnjeno da će kovanje i dalje biti otvoreno do 11:00 UTC 25. januara. Kolekcija je zabilježila porast kupovine FOMO-a koji je privremeno povećao najnižu cijenu.

Get Stuf’d: Oreo lansira Metaverse…i zaista veliki kolačić

Kompanija za kolačiće Oreo pokrenula je vlastiti Metaverse, OREOVERSE, interaktivni digitalni svijet u kojem ljubitelji kolačića mogu igrati igre na temu kolačića i učestvovati u nagradnoj igri.

OREOVERSE je na desktopu, mobilnom uređaju i u Meta’s Horizon Worlds, gdje korisnici sa Meta Quest slušalicama mogu ući u Metaverse i iskusiti ga u virtuelnoj stvarnosti (VR).

Snimak ekrana iz web-bazirane verzije Oreovog novog metaverzuma. Izvor: OREOVERSE

Oreo je angažovao usluge TV ličnosti Marthe Stewart zajedno sa njenim baštovanom i prijateljem Ryanom McCallisterom kako bi podržao digitalni svijet inspiriran Oreom.

Glavna nagrada za nagradnu igru ​​daje korisnicima priliku da osvoje 50.000 dolara među nizom manjih nagrada.

Metaverse najava je uparena sa predstavljanjem najnovijeg ograničenog izdanja kolačića pod nazivom “Most OREO OREO” koji ima centar za kremu “Most Stuf” – ispunjen komadićima Orea.

Nike pokreće NFT tržište sa Air Force 1

U svojoj prvoj kolekciji NFT na svom “.SWOOSH Studio” NFT tržištu, Nike je spreman da lansira NFT kolekciju pod uticajem svojih kultnih Air Force 1 patika nakon glasanja zajednice.

NFT-ovi zasnovani na Polygonu (MATIC) će biti pušteni uživo 25. januara prema tvitu Jasmine Gao od 23. januara, višeg produkt menadžera Nike Virtual Studios.

Nike je najavio predstojeće NFT tržište 14. novembra prošle godine, za koje je generalni direktor Nike Virtual Studios Ron Faris tvrdio da će pomoći „ukrcati sljedeći milion” u „divan svijet web3 i digitalnih sredstava”.

Ima za cilj da bude platforma vođena zajednicom za Web3 digitalnu umjetnost, a članovi imaju priliku da pomognu u stvaranju virtuelnih kreacija s globalnim modnim brendom kroz izazove zajednice.

Prema saopštenju za javnost od 14. novembra, članovi koji pobede u izazovu takođe će moći da zarade autorske honorare na virtuelnom proizvodu koji pomažu u kreiranju.

Nike je također sugerirao da će digitalni nosivi uređaji na kraju biti upotrebljivi u igrama i drugim „impresivnim iskustvima“.

Fractal suosnivača Twitcha donosi svoje igre na Polygon

Kompanija za igre na sreću Fractal će proširiti svoj F Studio proizvodni paket na Polygon blockchain i sa sobom će dovesti 30 Polygon partnera u igricama.

Partneri uključuju igre kao što su Phantom Galaxies, Life Beyond, League of Kingdoms, Blast Royale i Sunflower Land.

Partneri za lansiranje fraktala i poligona. Izvor: Polygon Gaming.

Fractal je NFT tržište igara koje je osnovao suosnivač Twitcha Justin Kan i pruža lansirnu platformu za nove projekte, kao i olakšavanje turnira.

Takođe se može pohvaliti kompletom za razvoj softvera koji omogućava programerima da izgrade tržišta u igri na kojima igrači mogu kupiti i prodati NFT-ove u igri, umjesto da moraju da prolaze kroz Fractalovo tržište.

Platforma je prvobitno počela na Solana (SOL) mreži, ali prema izvještaju VentureBeata od 23. januara, Fractal se širi na Polygon zbog svoje brzine, skalabilnosti i sposobnosti da ubrza razvoj igara uz sigurnost Ethereum mreže.

Prema izvještaju, Polygon Gaming će napraviti stratešku investiciju u Fractal za još neotkriven iznos, u nastojanju da produbi partnerstvo između dvije kompanije.

Još sjajnih vijesti:

Nadolazeća NFT trkaća igra pod nazivom PetaRush rasprodala je sve NFT-ove dostupne putem svoje bijele liste i javne prodaje. Igra omogućava korisnicima da integrišu neke NFT kolekcije izvan ekosistema igara tako što će ostvariti partnerstva koja im omogućavaju da koriste IP drugih kolekcija.

U nedavnom intervjuu za Cointelegraph, suosnivač blockchain igre uloga Illuvium, Kieran Warwick, sugerirao je da su obični igrači “kritični” za uspjeh blockchain igara koje koriste NFT. Predsjednik kompanije Animoca Brands Yat Sui ponovio je mišljenje, tvrdeći da je potrebna samo jedna dobra igra da bi se pokrenuo bum blockchain igara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *