Crypto

‘Sjajne kriptovalute moraju proći kroz nekoliko kolapsa’, kaže osnivač Cardana

Charles Hoskinson, osnivač Cardana i jedan od suosnivača Ethereuma, rekao je da je jedna od najvećih lekcija koje kripto korisnici mogu izvući iz kolapsa Terre i drugih projekata naučiti cijeniti one koji su izdržali test vremena.

Govoreći za Cointelegraph na tehnološkoj konferenciji Web Summit u Portugalu 2. novembra, Hoskinson je rekao da je vidio mnoge kompanije u kolapsu kriptoprostora, od Silk Roada do Mt. Goxa. Prema Hoskinsonu, protokoli koji su preživjeli bili su „otporni pod neprijateljskim opterećenjem“, sposobni da izdrže i medvjeđe i bikovsko tržište – nešto za što mnogi projekti decentralizovanog finansiranja nisu bili sposobni.

„Samo zato što si danas na vrhu, nećeš uvek biti“, rekao je Hoskinson. “Sjajne kriptovalute moraju proći kroz nekoliko kolapsa. Bio sam u Bitcoinu kada je bio ispod jednog dolara, i gledao sam kako ide sa dolara na 30, na 40, na 256, na 80, na 1.200, na 250, na 20.000, na 4.000, na 64.000, sada na, šta je to, 20.000 dolara danas, dajte ili uzmite? Gledao sam to, i gledao sam sve kompanije kako dolaze i odlaze.”

Osnivač Cardana Charles Hoskinson razgovara sa Cointelegraph specijalistom za društvene mreže Madom na Web Summitu 2. novembra

Hoskinson je rekao da su neki DeFi projekti imali ograničen “rok trajanja od možda 6-12 mjeseci” i da su bili “pristrasni prema insajderskoj distribuciji”, kao što su mnogi u svemiru saznali nakon kolapsa Terre:

„Način na koji su stvari konstruisane, [Terra] je bio divlje profitabilan za nekoliko ljudi, a tih nekoliko ljudi je slučajno bilo dobro povezano sa prostorom, pa su ga podigli, i zaradili milijarde dolara, i napravili su to od leđa maloprodajnih investitora – što je pogrešno. To će rezultirati regulatornim udarom u toj konkretnoj oblasti.”

Povezano: Charles Hoskinson i Ethereum dev ulaze u rat riječi nakon nadogradnje Vasila

Osnivač Cardana je često kritikovao Ethereum protokol nakon njegovog odlaska iz projekta, kao i sistem dokazivanja rada povezan sa rudarenjem Bitcoin (BTC). Kao i mnoga druga digitalna sredstva usred pada tržišta, cijena Cardano-ovog nativnog tokena (ADA) je značajno pala od maja, pala je za više od 57% u šest mjeseci i dostigla 0,38 dolara u vrijeme objavljivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.