Crypto

Shiba Inu programer kaže da WEF želi da sarađuje sa projektom kako bi “pomogao u oblikovanju” globalne politike metaverzuma

Voditelj volonterskog projekta i programer za Shiba Inu poznat samo kao ‘Shytoshi Kusama’ izvijestio je na društvenim mrežama da Svjetski ekonomski forum, ili WEF, želi raditi s kriptovalutom zasnovanom na memima na globalnoj politici.

U anketi objavljenoj na Twitteru 22. novembra, Kusama rekao je WEF je „ljubazno pozvao“ projekat Shiba Inu (SHIB) da sarađuje na „Globalnoj politici MV“. Činilo se da programer Shiba Inu misli na politiku metaverzuma. Kripto i blockchain su ponekad bili predmet rasprave na WEF događajima, ali partnerstvo s popularnim meme tokenom bi izgleda bilo prvo za organizaciju.

„Da, ozbiljan sam“, rekla je Kusama. “Bili bismo za stolom sa kreatorima politike i pomogli bismo u oblikovanju globalne politike za MV zajedno s drugim divovima kao što su FB (pa, Zuck), Sand, Decentraland itd.”

Povezano: Osnivač Shiba Inua briše postove na društvenim mrežama, istupa iz zajednice

U vrijeme objavljivanja, više od 65% od otprilike 9.500 ispitanika u Kusaminoj anketi glasalo je za Shiba Inua koji radi sa WEF-om, dok je otprilike 10% reklo da to nije važno na ovaj ili onaj način. Kusama ima više od 861.000 pratilaca na Twitteru.

Cijena SHIB-a je pala za otprilike 80% u posljednjih 12 mjeseci, dostigavši ​​0,0000008727 dolara u vrijeme objavljivanja prema podacima iz Cointelegraph Markets Pro.

Cointelegraph se obratio WEF-u, ali nije dobio odgovor u vrijeme objavljivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.