Crypto

Shiba Inu očekuje porast od 50% dok cijena SHIB-a ulazi u način probijanja ‘šalja i ručka’

Shiba Inu (SHIB) je 14. augusta izašao iz svog preovlađujućeg obrasca “šaša i drška”, povećavajući izglede za osiguranje dodatnih dobitaka u narednim sedmicama.

Shiba Inu bi mogao porasti za 50%

Čaša i ručka se pojavljuje kada cijena pada i raste u putanji u obliku slova U u prvoj fazi, nakon čega slijedi brzi pomak u stranu ili naniže u drugoj. Primjetno, trend cijena se razvija pod uobičajenim nivoom otpora.

Tipično, obrasci čaša i ručka se rješavaju nakon što cijena probije iznad nivoa otpora; SHIB je učinio isto 14. avgusta nakon porasta od 27% na $0,000016, kao što je prikazano ispod.

SHIB/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Prema pravilu tehničke analize, cilj proboja sa čašom i drškom se određuje mjerenjem udaljenosti između najniže tačke uzorka i linije otpora i dodavanjem točki proboja. Kao rezultat toga, SHIB bi mogao krenuti prema $0,00002253.

Drugim riječima, rast cijena od 50% do septembra.

Ipak, besmisleni skup?

U osnovi, rast cijena Shiba Inua od 27% u toku dana 14. avgusta nije imao vidljive katalizatore osim metrike koja pokazuje da je SHIB-ova stopa spaljivanja porasla za 825% u jednom danu. Ali količina spaljenog SHIB-a vrijedi samo preko 4.500 dolara.

Shiba Inu stopa sagorijevanja. Izvor: Shibburn.com

U cjelini, međutim, Shiba Inu mreža je spalila preko 6,36 miliona dolara SHIB tokena u svom životu.

Osim toga, Shiba Inu rally došao je skoro deset dana nakon što je Binance objavila da dodaje SHIB podršku svojim platnim karticama izdatim u Evropi. Čineći to, kripto berza je podigla potencijal SHIB-a da pronađe nove korisnike u evropskom prostoru kriptovaluta u nastajanju.

Slabe osnove mogle bi nadoknaditi tehnički bikovsku pristrasnost SHIB-a, međutim, s obzirom na to da postava sa čašom i ručkom ima samo 61% stopu uspješnosti u ispunjavanju svojih ciljeva profita, prema veteranskom analitičaru Tomu Bulkowskom.

Povezano: 3 kriptovalute koje nadmašuju cijenu ETH zahvaljujući Ethereum-ovom spajanju

Stoga, neuspješno probijanje čašice i ručke—također na povlačenju od 200-dnevnog eksponencijalnog pokretnog prosjeka (200-dnevna EMA; plavi val na donjem grafikonu) blizu 0,00001755 dolara—moglo bi SHIB oko na početnu korekciju prema 0,00001306 dolara, 20% manje od današnje cijene.

SHIB/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Shiba Inu-ova postavka čašice i ručke mogla bi propasti zbog dnevnog indeksa relativne snage (RSI) preskupljenosti tokena. Značajno je da je RSI prešao iznad 70, što obično rezultira periodom bočne konsolidacije ili korekcije.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *