Crypto

Scaramucci ističe ključne faktore zbog kojih će se kripto tržište uskoro oporaviti

Osnivač i izvršni partner Skybridge Capitala, Anthony Scaramucci, ima optimističan pogled na budućnost kripto tržišta, savjetujući investitore da „progledaju kroz trenutno okruženje“ i „ostanu strpljivi i ostanite dugoročno“.

U intervjuu za CNBC, menadžer hedž fonda govorio je o svom uvjerenju da bi nekoliko nedavnih događaja u kripto prostoru moglo izazvati “mnogo više komercijalnih aktivnosti”.

Posebno je istakao sve bolju Lightning Network, dvoslojni protokol plaćanja koji je slojevit na Bitcoin (BTC), BlackRockovo partnerstvo sa Coinbase-om i njihovo kasnije uspostavljanje BTC Private Trust Funda kao pozitivne znakove za budućnost.

Konačno, izvršni direktor Larry Fink vidi institucionalnu potražnju za digitalnom imovinom. U suprotnom, on ne bi postavljao te proizvode i ne bi se udružio sa Coinbaseom.

„Želim samo da podsjetim ljude da postoji samo 21 milion bitkoina, i da ćete imati šok potražnje sa vrlo malo ponude“, dodao je.

Ethereum Merge na horizontu

Scaramucci je naveo predstojeće spajanje Ethereuma (ETH) zakazano za 15. septembar, koje će promijeniti mehanizam konsenzusa mreže u dokaz udjela, kao događaj koji bi mogao utjecati na tržišnu cijenu druge najveće kriptovalute.

Po njegovom mišljenju, trgovci kupuju kriptovalutu na osnovu potencijalnih pozitivnih efekata koje bi spajanje moglo donijeti, ali također napominje da bi se mogli okrenuti i prodati jednako brzo.

“Mnogi trgovci vjerovatno kupuju te glasine; vjerovatno će prodati na vijestima o tom spajanju”, rekao je on, dodajući da “upozorio ljude da to ne rade; ovo su velike dugoročne investicije”, dodao je.

Oporavak je spor, ali stabilan tokom prošlog mjeseca

Unatoč tekućem tržištu kripto medvjeda, mnoge vrhunske kriptovalute zabilježile su skroman rast. BTC je porastao za 20% u prošlom mjesecu i iznosio je 24.959 USD u vrijeme pisanja, dok je cijena ETH porasla za 62% na 1999 USD, prema podacima iz

Scaramucci je napomenuo da je uočio ponovni porast interesa investitora, te da s inflacijom u julu boljim od očekivanih, vjeruje da se globalna ekonomija može vratiti na svoj snažan status u četvrtom kvartalu 2019. u roku od 6 do 12 mjeseci.

Sve u svemu, Scaramucci ima pozitivnu perspektivu za kripto tržište i upozorava investitore da budu oprezni s reakcijama na loše vijesti i trgovanje zasnovano na emocijama.

Njegova firma vjeruje da bi BTC mogao doživjeti neviđeni uspon u narednih šest godina.

“Ako smo u pravu, ako BTC krene na 300.000 USD po novčiću, neće biti važno da li ste ga kupili za 20.000 USD, 60.000 USD; budućnost je pred nama; to se dešava ranije nego što sam mislio”, rekao je.

“Ako ste van tržišta deset najboljih dana, smanjili ste svoj prinos sa prinosa od 7,5% na prinos od 2%; ne želim da počnemo da prebacujemo i trzamo portfelj na osnovu emocija.”

„Mislim da je to poruka koju pokušavam da pošaljem investitorima; samo se opustite; vidimo prilično optimističan scenario za BTC, ETH, ALGO i Solanu (SOL) u narednih 12 do 24 meseca, dodao je.

Scaramucci je spomenuo da njegova firma ima poziciju u ETH konkurentu Algorandu (ALGO), ali su njihove dvije daleko najznačajnije pozicije i dalje u BTC-u i ETH-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *