Crypto

Šangaj priprema novi digitalni Yuan Giveaway

Šangaj, najveći kineski grad i najmoćnije finansijsko središte, trebao bi kasnije ove sedmice podijeliti digitalne tokene juana za 7.000.000 stanovnika.

Prema Yicaiju, novac će – kao i prethodni pokloni – biti distribuiran u digitalnim „crvenim kovertama“. Stanovnici Šangaja zamoljeni su da prijave svoje interesovanje za nagradnu igru ​​do kraja 21. novembra. Izvlačenje lutrije će biti održano u narednih nekoliko dana, a žetoni će biti dostavljeni “dobitnicima” putem tekstualne poruke počevši od 24. novembra.

Svaka koverta će sadržavati simboličnu sumu od 108 juana (oko 15 dolara).

Centralna Narodna banka Kine (PBoC) izmijenila je uslove svoje nagradne igre za najnoviji događaj u Šangaju – u pokušaju da podstakne usvajanje. Za razliku od prethodnih nagradnih događaja, stanovnicima Šangaja je rečeno da preuzmu kompatibilni digitalni juan novčanik na svoje mobilne uređaje kako bi ispunili uslove.

Token tek treba da bude predstavljen širom zemlje i testira se u Šangaju, Pekingu i nizu drugih finansijskih centara u zemlji.

Za razliku od događaja koji se održavaju zajedno sa platformama za e-trgovinu kao što je JD.com, građani će biti slobodni da troše svoje novčiće gdje žele. Online i obični trgovci na malo, ugostiteljska industrija, centri za slobodno vrijeme i turističke firme udružuju se s PBoC-om u njegovim naporima za usvajanje.

Međunarodni brendovi koji učestvuju u Digital Yuan Giveaway-u

Uz domaće, učestvovaće i nekoliko međunarodnih firmi koje posluju u gradu. To uključuje Disney, McDonald’s, Starbucks i gigant supermarketa Carrefour.

U kineskoj kulturi, osam se smatra srećnom cifrom, a 108 je sveti broj za mnoge kineske budiste. Crvene koverte koje sadrže novac su simbolične i u Kini – gdje se dijele kao pokloni u posebnim prilikama. Crvena boja se smatra da donosi sreću u naciji.

Prema podacima PBoC-a objavljenim ranije ove godine, transakcije u digitalnom juanu već su premašile granicu od 14 milijardi dolara u pilot zonama. Novčić se može koristiti za plaćanje naknada za javni prijevoz u nekim područjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.