Crypto

SafeMoon pozicija Davea Portnoya pala je 94%, tvrdi da ga projekt tuži

Osnivač Barstool Sports-a Dave Portnoy gledao je kako se njegova investicija u SafeMoon (SAFEMOON) srušila za više od 94%, dokazujući kripto entuzijastima da je on, u stvari, sposoban da se drži tokom medvjeđeg tržišta.

Trgovac dionicama i medijska ličnost oglasili su se u ponedjeljak na Twitteru kako bi se žalili na njegovu investiciju od 40.000 dolara u memecoin, koja je pala na samo 2.370,94 dolara nakon što nije povukao nijedan token. “Usput, još uvijek držim”, rekao je Portnoy. “Dijamantske ruke.”

Portnoy je tvrdio da ga tuži i SafeMoon, vjerovatno zbog “uništavanja” projekta u njegovoj emisiji, ali nije iznosio više detalja. U zasebnom tvitu, Portnoy je podijelio snimak ekrana SafeMoonovog menadžera prodaje koji izražava nezadovoljstvo frontmenu Barstool Sports-a zbog toga što je kompaniji dao “loš izgled i nepošteno predstavljanje”. Portnoy je “spomenuo svoje SafeMoon gubitke u eteru, ali je propustio da pomene da još nije nadogradio svoje vlasništvo na V2,” rekao je menadžer.

Portnoyu nisu nepoznate kriptovalute, pošto je kupio Bitcoin (BTC) u avgustu 2020. samo da bi ga prodao nedelju dana kasnije zbog volatilnosti. Kasnije je izrazio žaljenje zbog nedostatka osude i nastavio je da se dodatno kladi na kriptovalute, uključujući SafeMoon.

Povezano: Osnivač Dogecoina progovara protiv ‘meme kovanica’

Što se tiče cijena, SafeMoon je pao za preko 99% u odnosu na svoj rekord od 0,00001399 dolara u aprilu 2021., prema CoinMarketCap-u. Novčić ima doživotni povrat ulaganja od negativnih 86%.

SafeMoon je u maju 2021. provela revizija od strane blockchain sigurnosne firme HashEx. U to vrijeme, firma je identificirala 12 ranjivosti pametnih ugovora, uključujući “privremeno odricanje od vlasništva” zbog čega je bila posebno sklona povlačenju tepiha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *