Crypto

Ripple navodno gleda na imovinu Celziusa, novo kripto pravilo od SEC-a, Risky Metaverse + još vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Investicione novosti

 • Ripple Labs je zainteresiran za potencijalnu kupovinu barem nekog bankrotiranog kripto zajmodavca Celsius Networkimovina kompanije, budući da kompanija za plaćanje u blokčejnu izgleda da raste, izvještava Reuters, pozivajući se na glasnogovornika Ripplea.
 • Njemačka fintech firma Nezaustavljive finansije najavio rundu finansiranja serije A od 12,5 miliona EUR (12,8 miliona USD) koju je predvodio Lightspeed Venture Partners da lansiraju i skaliraju svoj DeFi novčanik i platformu za investiranje Krajnji.
 • Decentralizovana platforma pametnih ugovora Injektivno najavio rundu finansiranja od 40 miliona dolara koju je vodio Jump Crypto. BH Digital, kripto ruka menadžera hedž fondova Alana Howarda, također se pridružila rundi. Novi kapital će omogućiti timu da poveća korisnost za izvorni INJ token, obezbijedi likvidnost postojećim dapp-ovima izgrađenim na Injective-u i podrži nove dapp-ove putem investicija.
 • Decentralizovana zajednica CreatorDAO je prikupio 20 miliona USD u rundi početnog finansiranja koju je vodio a16z crypto i Inicijalizirani kapital, između ostalih investitora. Kreatori u razvoju mogu se prijaviti na CreatorDAO, gdje će odabrani dobiti kapital, mentorstvo i tehnologiju potrebnu da naprave bolji sadržaj i povećaju svoju publiku, navodi se u najavi.
 • RISC Zerostartup koji razvija proizvode koji koriste kriptografiju bez znanja, najavio je početni krug od 12 miliona USD predvođen Bain Capital Crypto. Pregled njihove nove mreže orijentisan na programere biće pokrenut u trećem kvartalu 2022. godine, uoči lansiranja njihovog blockchaina, rekli su.
 • Kompanija za tehnologiju zaštite digitalne imovine Coincover rekao je da je razvio tehnologiju za zaštitu uložene imovine od bilo kakvog kvara ili scenarija katastrofe, što se radi tako što je osiguravajućim organizacijama dao šifrirani rezervni ključ, navodi se u priopćenju za javnost Cryptonews.com.

Novosti o propisima

 • The Komisija za vrijednosne papire i berzu SAD glasat će za predlaganje pravila koje nastoji podići kvalitetu otkrivanja podataka, uključujući izloženost kriptovalutama, koje prima od velikih privatnih i hedž fondova, prema Reutersu i The Wall Street Journalu.

Metaverse news

 • Važnost kriptoaktive u otvorenom metaverzumu znači da ako otvoreni i decentralizirani metaverzum raste, postojeći rizici od kriptoaktive mogu se povećati i imati posljedice na sistemsku finansijsku stabilnost, stoji u blogu koji je napisao osoblje u Bank of England. „Ako se materijalizuje značajan otvoreni metaverzum, domaćinstva mogu držati veći udio svog bogatstva u kriptoaktivi kako bi vršila plaćanja zasnovana na metaverzumu ili u investicijske svrhe, a korporacije bi mogle sve više primati plaćanja za robu i usluge u kriptoaktivi i prodavati digitalnu imovinu (npr. odjeća NFT) u metaverzumu”, dodali su.
 • The Sandboxvirtualni svijet igara i podružnica blockchain gaming developera Animoca Brandsobjavila je da se udružila s američkom medijskom osobom Paris Hilton i kompanijom i platformom za medijski sadržaj 11:11 Mediji da dovede Hiltonov svet u Peščanik. Partnerstvo će pružiti obožavateljima Paris Hilton i zajednici priliku da se povežu s njom na potpuno nov način, navodi se u najavi podijeljenoj s Cryptonews.com.

Vijesti o usvajanju

 • Najveći gigant e-trgovine u Latinskoj Americi Mercado Libre planira proširiti svoju funkciju trgovanja bitcoin, ethereum i stabilcoin i novčanik koji je pokrenut u Brazilu prošlog decembra, izvijestio je El Pais, citirajući direktora fintech vertikale Osvalda Gimeneza.

Pravne vijesti

 • Tužba podnesena američkom Okružnom sudu u Delawareu i koju je podnio dioničar Donald Kocher u ime kripto burze Coinbasenavodi da je rukovodstvo kompanije dalo “lažne i obmanjujuće izjave” u javnim dokumentima kompanije prije njenog direktnog izlaska na berzu u aprilu 2021. Devet bivših i sadašnjih službenika Coinbasea, uključujući izvršnog direktora Briana Armstronga, optuženi su za kršenje saveznog zakona o vrijednosnim papirima, zloupotrebu vlasti , nanoseći finansijsku štetu firmi i „grubo loše upravljanje“.
 • Kanadski regulatori rade s kolegama u Sjedinjenim Državama dok više jurisdikcija istražuje kolaps kripto zajmodavca vrijedan više milijardi dolara Celsius Network, navodi Financial Post, pozivajući se na “izvore koji poznaju istragu”. Među uključenim regulatorima je i Kvebek Autorité des marchés financiersčija je istraga delimično vođena činjenicom da je najveći penzioner u pokrajini, v Caisse de dépôt et placement du Québeculožio je 150 miliona dolara u Celzijus prošlog oktobra, navodi se u izveštaju.

Ethereum vijesti

 • Krugemitent USDC stablecoina, najavio je da namjerava “potpuno i isključivo podržati Ethereum proof-of-stake (PoS) lanac nakon spajanja.”
 • Tetherkompanija koja stoji iza USDT stablecoina, rekla je da vjeruje da kako bi se izbjegao bilo kakav poremećaj u zajednici Ethereum, tranzicija na PoS ne smije biti naoružana da izazove zabunu i štetu unutar ekosistema – dodajući da će podržavati samo PoS Ethereum.

DeFi vijesti

 • Programeri iza Blur Financeagregator prinosa zasnovan na BNB lanac i Poligon (MATIĆ), izgleda da su odustali od projekta i obrisano svojim kanalima društvenih medija. Nestalo je više od 600.000 USD tokena, rekao je sigurnosna firma PeckShield.

Rudarske vijesti

 • CleanSpark rekao je da je priznao neto gubitak od 29,3 miliona dolara za tri mjeseca koja su završila 30. juna. Porastao je za 76% u odnosu na isti period prethodne godine. Prihodi za kvartal su porasli na 31 milion USD, što je povećanje od 22 miliona, ili 243%, sa 9 miliona USD u istom periodu prethodne godine. Prema financijskom direktoru Garyju A. Vecchiarelliju, “naša odluka da se oslobodimo energetskih sredstava omogućit će nam da svoje vrijeme, ljude i resurse usredotočimo na naš osnovni posao.”
 • Kryptovault AS je prisiljen zbog rastućih cijena električne energije da se preseli na sjever iz južne Norveške, pomjerajući rudarske operacije sjeverno od Arktičkog kruga, izvijestio je Bloomberg, citirajući glavnog izvršnog direktora Kjetila Hovea Pettersena. On je navodno rekao da su troškovi struje na jugu skoro 160 puta veći nego na sjeveru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *