Crypto

Reddit je u partnerstvu sa FTX-om kako bi omogućio ETH naknade za gas za poene u zajednici

Nakon što se prije nekoliko godina udaljio od plaćanja Bitcoin (BTC), online forum Reddit sada se čini sve bliže prihvaćanju plaćanja kriptovalutama putem novog partnerstva sa FTX berzom.

Kripto mjenjač FTX i Reddit Sam Bankman-Fried objavili su u utorak u zajedničkoj izjavi da platforma namjerava integrirati Redditove Community Points u Sjedinjenim Državama, Evropskoj uniji, Australiji i drugim tržištima.

Partnerstvo sadrži integraciju FTX Paya kao rješenja za plaćanje i razmjenu kriptovaluta za otključavanje novih pogodnosti za kriptovalute za Reddit Community Points. Uvedeni u maju 2020., Reddit Community Points su mjera reputacije u zajednicama ili podreditima, omogućavajući korisnicima da posjeduju dio svojih omiljenih zajednica.

“Kao jedinica vlasništva, bodovi bilježe dio vrijednosti njihove zajednice. Mogu se potrošiti na premium funkcije i koriste se kao mjera reputacije u zajednici”, rekao je Reddit prilikom pokretanja Community Points prije dvije godine. Reddit Community Points se bazira na Arbitrumu, jednom od rješenja za Ethereum skaliranje.

Uz novu integraciju, korisnici će moći kupiti Ether (ETH) od podržanih Reddit aplikacija putem FTX-ove platforme za plaćanje i razmjenu FTX Pay. Kriptovaluta se može koristiti za plaćanje plinskih naknada za blockchain ili mrežnih naknada za njihove Community Points transakcije na lancu.

“Uvijek radimo na osnaživanju zajednica i uvođenju novih načina korištenja Reddita, a decentralizirana, samoodrživa blockchain tehnologija nam to omogućava. Radeći sa FTX-om, u mogućnosti smo to da uradimo u velikom obimu,” rekao je softverski inženjer Reddit osoblja Niraj Sheth.

Bankman-Fried je napomenuo da partnerstvo s Redditom označava posvećenost FTX-a da osnaži online zajednice da iskoriste moć blockchaina. „Infrastruktura plaćanja i razmene FTX Pay-a se integriše sa Reddit Community Points, čineći korisničko iskustvo lakšim procesom“, dodao je on.

Vijest dolazi usred Arbitrum developera Offchain Labs koji je u utorak pokrenuo lanac Arbitrum Nova. Arbitrum Nova, drugi lanac pokrenut u ekosistemu Arbitrum, osmišljen je da služi kao vrhunsko rješenje za Web3 igre i društvene aplikacije. Osim Reddita i FTX-a, druge kompanije poput Google Clouda, Consensysa, P2P i QuickNodea učestvovale su u lansiranju postavši inauguracijski članovi Nove „Komiteta za dostupnost podataka“.

Povezano: Reddit najavljuje nove ‘Collectible Avatars’ podržane blockchainom

Jedna od najpopularnijih web stranica u Sjedinjenim Državama, Reddit je već dugi niz godina u velikoj mjeri uključena u kripto i blockchain industriju. Platforma za diskusiju je poznata po tome što je jednom omogućila korisnicima da plate svoje premium članstvo u Bitcoin-u, ali je uklonila tu priliku 2018.

Suosnivač Reddita, Alexis Ohanian, bio je naširoko uključen u kriptovalute, pokrenuvši prošle godine Web3 investicijski fond od 100 miliona dolara. Ohanian je potom pokrenuo još 200 miliona dolara Web3 i fond društvenih medija u saradnji sa Ethereum skalirajućim rješenjem Polygon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *