Crypto

Reddit Community Bodovi spremni za prelazak na Ethereum Mainnet

Offchain Labsprogramer koji stoji iza Arbitrum Ethereum (ETH) rješenje za skaliranje, kaže da će pomoći platformi društvenih medija Reddit premjestiti svoj sistem bodova zajednice na Ethereum mainnet. Firma je izabrana za pobjednika Velikog Reddit Scaling Bake-Off događaja ranije ove godine.

U saopćenju za javnost podijeljenom sa Cryptonews.comOffchain je objasnio da gradi infrastrukturu za točke zajednice Reddit na novom lancu Arbitrum Nova i da će “iskoristiti” svoju Arbitrum AnyTrust tehnologiju “kako bi donio dodatnu vrijednost i nezavisnost od blockchaina u Reddit zajednicu.”

Reddit je ranije otkrio detalje svojih točaka zajednice, za koje je rekao da će koristiti tokene zasnovane na Ethereum-u. Također je pokrenuo svoj “bake-off” za skaliranje – traženje programera koji bi mu pomogao da pokrene inicijativu na Ethereum mainnetu.

Firma je dalje dodala da je njen lanac Nova “dizajniran kao rješenje izbora za igre i društvene aplikacije” i da je njegova tehnologija omogućila “ultra jeftine transakcije sa jakim sigurnosnim garancijama”.

Reddit je ušao dublje u Ethereum prostor posljednjih mjeseci i ranije ovog ljeta sklopio je dogovor sa Poligon (MATIC) koji je doveo do toga da je platforma društvenih medija pokrenula ETH-kompatibilno non-fungible token (NFT) tržište za slike i avatare profila Redditorsa.

Također je ranije lansirao niz CryptoSnoo NFT-ovi, takođe izgrađeni na Ethereum blockchainu – i zasnovani na maskoti kompanije.

Navodi se da je Steven Goldfeder, suosnivač i izvršni direktor Offchaina izjavio da Arbiturm i Reddit zajedno “otvaraju Ethereum ekosistem za milione Redditora širom svijeta”.

Kompanija je također objavila da je njen lanac Nova sada dostupan za pristup “svim krajnjim korisnicima i programerima”.

Offchain je dodao da će Nova uzeti “novi tehnički pristup” sa “korištenjem odbora za dostupnost podataka”.

Objašnjava da „umjesto da objavljuje sve podatke na Ethereum mreži“, komitet „certifikuje i validira serije transakcija i samo objavljuje certifikate na Ethereum, što rezultira značajnim uštedama za korisnike“.

I tvrdilo se da bi „u poređenju sa drugim jeftinim blockchain rješenjima“, Nova tehnologija „pružala mnogo jače sigurnosne garancije“.

Prema saopćenju za javnost podijeljenom sa Cryptonews.compored Offchain Labs Reddita, “nekoliko drugih učestvuje u lansiranju Arbitrum Nova, uključujući FTX, Consensys, P2Pi QuickNode, od kojih će svi biti inauguracijski članovi Nove ‘Komisije za dostupnost podataka’. Prilikom pokretanja, drugi će se implementirati na mrežu uključujući Makerje DAI token kao i Sushi.”

Osim toga, Google Cloud također će podržati pokretanje Arbitrum Nova, rekli su.

Kad smo kod toga, velika kripto berza FTX danas je najavio integraciju sa Reddit-ovim Community Points u SAD-u, EU, Australiji i “drugim globalnim tržištima”, navodeći:

“Partnerstvo sadrži integraciju FTX Paya kao bijelog rješenja za plaćanje i razmjenu za podršku korisnicima koji se uključe u Community Points.”

Ova integracija omogućava korisnicima da kupuju ETH od podržanih Reddit aplikacija, koje se zatim mogu koristiti za plaćanje mrežnih naknada za svoje Community Point transakcije na lancu, navodi se u najavi.

__

Ažurirano u 14:22 UTC s dodatnim informacijama o podršci za Arbitrum Nova i sa FTX najavom.

____


– Reddit pokreće NFT Avatar Marketplace
– Coinbase daje pregled svoje NFT platforme, Reddit testira funkciju slike NFT profila

– Reddit traži od Ethereum zajednice rješenje za skaliranje
– Cryptoverse glasa za i protiv Redditovog eksperimenta na Ethereumu

– EthereumPoW fork neće “značajno” naštetiti Ethereumu – Vitalik Buterin
– Uprkos padu kriptovaluta, programeri nastavljaju da doprinose Web3 zajednicama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *