Crypto

Razvijač igara objašnjava zašto bi blockchain trebao biti ‘nevidljiv’ u P2E igrama: KBW 2022

Prema riječima predsjednika kompanije Kyu Leea, koji je govorio na Korea Blockchain Week-u 2022. u Seulu, otkrivajući plan za pokretanje novog blockchainCom2uS-a, programer mobilnih igara želi stvoriti vlastitu verziju Web3, “gdje je besplatno igrati i posjedovati. ” Th

XPLA, koja otprilike predstavlja riječi istraži i igraj, bit će blockchain mreža fokusirana na potrebe gejming zajednice kompanije, zajedno sa Metaverse iskustvima.

Za Leeja, blockchain je bio očigledan sljedeći korak za prisustvo kompanije u industriji igara:

“Bilo je to gotovo bez pameti, [wouldn’t] volite igrati igru ​​koja daje vlasništvo nad digitalnim svijetom? Mislim da će sve preći na utakmice. I morali smo da uložimo sve što imamo da učvrstimo svoju poziciju na ovom tržištu.”

Tim koji stoji iza Com2uS-a uspio je relativno brzo preći na Web3 i kreirati blockchain SDK.

Lee je objasnio da je jedan od nedostataka ulaska u Web3 prostor za igre trenutno čuvanje kapija. Novi korisnici moraju kupiti nezamjenjive tokene (NFT), postaviti novčanik i uključiti se u centraliziranu razmjenu u većini slučajeva – sve prije nego što zaigraju igru.

U viziji Com2uS-a, korisnici mogu jednostavno početi igrati bez muke početne integracije.

“Nakon što dostignete određeni nivo, zaradit ćete virtuelnu valutu koja se može pretvoriti u tokene. Tada zapravo preuzimate svoj novčanik, a onda on pretvara vašu imovinu. Pristup kupovini se zaista razlikuje od većine Web3 igara na tržištu.”

Prema Leeju, tim je uočio pozitivnu reakciju na ovu metodu tokom procesa razvoja: „Također smo primijetili da zadržavanje [rates] takođe značajno porasla, samo zato što smo izostavili vlasničke puteve uplaćene na imovinu. To je zaista napravilo razliku.”

Blockchain igre, posebno igranje za zaradu (P2E), glavna je komponenta lakog usvajanja Web3 tehnologija od strane ljudi koji nisu kripto-zaštićeni. Štaviše, kripto zima nije uticala na GameFi.

„Saznali smo da je značajan broj novih korisnika došao da igra jer je to imalo aspekt igre i zarade. Mislim da je tržište besplatnih igara već revolucija.”

Međutim, predsjednik Com2uS-a je istakao neke neodržive trendove u trenutnoj GameFi industriji.

“Primijetili smo da mnoge kompanije izdaju tokene vezane samo za jednu igru. Mislili smo da je taj pristup jednostavno pogrešan.”

Kompanija je kreirala C2X, Web3 platformu za igre, koja ima “glavni token upravljanja, a ispod svake igre imate tokene na naduvavanje”.

Povezano: GameFi i Metaverse najmanje pogođeni Terra debaklom: Izvještaj

Od aprila, Com2uS je lansirao ukupno pet igara na Sequel X platformi, sa putanjom od 10 lansiranih do kraja godine i još 10 do kraja sledeće godine.

Kako se blockchain tehnologija integrira s glavnim globalnim industrijama, temeljni temelji „trebalo bi biti nevidljivi“, kaže Lee. Umjesto toga, fokus bi se trebao pomjeriti na kreiranje sadržaja, upravo u ovoj oblasti protokoli se mogu izdvojiti.

To je uloga koju želimo da igramo. Želimo ispuniti upravo one potrebe koje su natjerale Web2 programere da migriraju u Web3 prostor.”

Testnet za XPLA pokreće se u utorak, a glavna mreža stiže krajem mjeseca, kaže Lee. EVM podrška je već u fazi testiranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *