Crypto

Rarible pokreće NFT Marketplace Builder poligon bez naknade

Popularno NFT tržište i protokol Rarible je lansirao svoj NFT marketplace builder za poligon bazirane NFT kolekcije 18. januara. Svaka NFT kolekcija zasnovana na poligonu moći će da koristi novi samoposlužni alat za izgradnju sopstvenih prilagođenih tržišta za besplatno povezivanje sa svojim zajednicama.

“Tržišta zajednice će postati kapija za nove korisnike za ulazak u NFT. Oni mijenjaju iskustvo kupovine i prodaje NFT-a tako što ga čine mnogo jednostavnijim, što zauzvrat olakšava novim korisnicima da dođu na brod”, Alexei Falin, suosnivač i izvršni direktor Rarible, rekao je Cryptonews.com.

Rarible već nudi sličnu uslugu na Ethereumu, koju koriste projekti kao npr Smircs, Relii Ne tvoj brat, da spomenemo samo neke. Prvi partner za Polygon Community Marketplace builder je Polygon Punksnavode iz kompanije.

„Tržišta zajednice vidimo kao budućnost kupovine i prodaje NFT-a i vjerujemo da svaki projekat treba da ima svoje tržište. Alat za samoposluživanje je od vitalnog značaja da se ovo ostvari”, rekao je Falin. “Vidjeli smo da je tržište Polygon NFT dobilo ogromnu snagu. Kada smo razgovarali o tome koji će lanac biti sljedeći za naš alat za izgradnju tržišta, Polygon je bio jasan izbor.”

“Vidjeli smo kako je Polygon postao preferirani blockchain za mnoge mainstream brendove, popularne Web3 projekte i igre,” nastavio je. “Poligon je nastavio da raste čak i kroz turbulentna vremena i pokazao je da ima sposobnost da se uključi u mase.”

Bez potrebnog znanja o kodiranju i bez dodatnih naknada, Rarible NFT marketplace builder pruža korisnicima više funkcija kao što su kovanje NFT-ova na Poligonu i kreiranje personaliziranih izloga. Pored ovih mogućnosti, njihov alat za agregaciju takođe omogućava korisnicima pristup kolekcijama sa drugih popularnih sekundarnih tržišta.

Kreator tržišta je za oboje Ethereum ERC-721 i ERC-1155 kolekcije, omogućavajući kreatorima da koriste niz različitih blockchaina.

I za razliku od sadašnjeg trenda druga NFT tržišta koje korisnicima daju mogućnost da ne plaćaju tantijeme, tržnice zajednice koje pokreće Rarible zahtijevat će naknade za autorske naknade za sve transakcije koje se odvijaju unutar njihovog korisničkog sučelja, kao što je nedavno izraženo u objava na blogu kompanije.

Za projekte koji zahtijevaju posebne karakteristike i prilagođavanja za njihova tržišta, Rarible također nudi uslugu bijelih rukavica. Usluga omogućava projektima da rade direktno sa Rarible timom kako bi stvorili prilagođeno tržište prilagođeno njihovim specifičnim potrebama.

“Kada se projekti prijave da rade s nama za našu uslugu bijelih rukavica, njihov tim radi direktno s našim Rarible timom kako bi kreirali prilagođeno tržište. Projekti nam mogu reći tačno koje karakteristike žele za svoje tržište zajednice kroz praktičniji pristup”, objasnio je Falin.

Primjeri poznatih projekata i brendova koji su ranije koristili uslugu NFT marketplace-a Rarible bijele rukavice uključuju Fox (Krapopolis i Fox Deportes), McFarlane Toys, CryptoPunks V1, Pixel Vault, Degeni Verse i Robotos.

Iako je teško tačno predvideti kako će kriptovaluta i NFT tržišta će se razvijati u narednim godinama, Falin vjeruje da ćemo vidjeti više velikih brendova iz različitih industrija koji ulaze u NFT tržištečineći alate kao što su prilagođeni graditelji NFT tržišta sve važnijim.

„Mislim da ćemo 2023. godine vidjeti više velikih brendova iz svih industrija kako implementiraju strategije oko NFT-a. Svaka godina donosi novi razvoj i ove godine bi trebali vidjeti da se pojavljuju novi slučajevi korištenja blockchain tehnologije“, rekao je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *