Crypto

Provajder usluga Filecoin najavljuje preseljenje u Singapur u svjetlu pooštravanja ograničenja u Kini

RRMine Global, pružatelj usluga Filecoin koji nudi globalno upravljanje imovinom računarstva u oblaku, objavio je u srijedu da je zatvorio poslovanje u kontinentalnoj Kini i da premješta svoje sjedište u Singapur.

Kompanija je saopštila da je odluka o preseljenju zemalja i pokretanju nadogradnje njihovog sistema došla nakon što je rebrendiran iz RRMine u RRMine Global.

RRMine Global završava svoje operacije u kontinentalnoj Kini nakon što je kineska vlada pooštrila ograničenja za kriptovalute, signalizirajući vladinu opredijeljenost da snažno regulira industriju Web3. Steve Tsou, globalni izvršni direktor RRMine Global, podijelio je:

“Baš kao i drugi preduzetnici, želimo najbolje za našu kompaniju, zaposlene i zajednicu. Odluka je doneta nakon dubljeg ispitivanja i višestrukih diskusija”

Singapur se čini kao očigledan izbor za projekat, jer su mnoge kineske Web3 kompanije već prešle u zemlju. Singapur nudi relativno uravnotežen regulatorni pristup kripto industriji u nastajanju i ima reputaciju jedne od vodećih svjetskih otvorenih ekonomija.

Kompanija je takođe otkrila zvanično lansiranje nove usluge nadogradnje „R-Datacap skladištenje“ za koju se očekuje da smanji operativne troškove i poveća efikasnost prinosa.

Izvršni direktor Steve Tsou je rekao: “Preuzimamo vodeću ulogu u istraživanju i razvoju tehnologije Web3.0 kako bismo stvorili efikasniji sistem za rješavanje ovog problema. Provajderi pohrane podataka će dobiti deset puta veći poticaj za izlaz prema prijedlogu FIP-0012, koji Filecoin Odobreno. Uzbuđeni smo što ćemo ovu inovaciju uskoro donijeti korisnicima RRMine Global i Filecoin. To će nesumnjivo promijeniti igru ​​u našoj industriji pohrane.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.