Crypto

Produktivnost rudarenja bitkoina Riot Blockchaina pala je za 28% u odnosu na isti period prethodne godine usred rekordnih vrućina u Teksasu

Kompanija za rudarenje kriptovaluta Riot Blockchain izvijestila je da je proizvela manje bitkoina (BTC) u julu 2022. nego u julu 2021. nakon smanjenja operacija u svom pogonu u Teksasu.

U objavi od srijede, Riot je rekao da su njegovi rudari proizveli 318 bitkoina u julu, više od 28% manje od 443 BTC-a koliko je kompanija prijavila da je proizvela u julu 2021. Prema riječima izvršnog direktora Riot Jasona Lesa, kompanija je smanjila operacije za 11.717 megavat-sati u jula kao odgovor na sve veću potražnju za energetskom mrežom Teksasa. Mnogi dijelovi države Lone Star doživjeli su nekoliko dana s temperaturama preko 100 stepeni Farenhajta, što je zahtijevalo dodatno napajanje za klima uređaje.

„Kao potražnja za energijom u [Electric Reliability Council of Texas, or ERCOT] dostigla vrhunske vrijednosti prošlog mjeseca, kompanija je dobrovoljno smanjila svoju potrošnju energije kako bi osigurala da će više energije biti dostupno u Teksasu”, rekao je Les.

Prema Lesu, dok je rudarska firma proizvela 125 bitkoina manje od toga u julu 2021. — u vrijednosti otprilike 2,9 miliona dolara u vrijeme objavljivanja — smanjenjem svojih operacija i slanjem struje natrag u mrežu Teksasa, Riot je dobio dodatnih 9,5 miliona dolara kredita i drugih beneficije. Riot je također izvijestio da je u julu prodao 275 BTC-a, čime je firma zaradila otprilike 5,6 miliona dolara. Od nedjelje, kompanija je držala 6.696 bitkoina koji su sami rudarili.

Povezano: Teksas je Bitcoin ‘vruća tačka’ čak i kada toplotni talasi utiču na rudare kriptovaluta

Cointelegraph je u julu izvijestio da su drugi kripto rudari sa sjedištem u Teksasu, uključujući Core Scientific i Argo Blockchain, smanjili svoje operacije u iščekivanju da državna energetska mreža neće moći zadovoljiti potražnju, kao što je bio slučaj tokom jake zimske oluje u februaru 2021. godine. objavila je u julu da planira premjestiti rudare kriptovaluta iz New Yorka u svoje Whinstone postrojenje u Teksasu u nastojanju da smanji operativne troškove kompanije kroz niže troškove električne energije i eliminiše “sve naknade za hosting trećih strana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *