Crypto

Prodaja Bitcoina ne znači da niste bikovi: Cypherpunk CEO

Uprkos ogromnom talasu likvidacija na tržištu kriptovaluta, neke kompanije koje su prodale svoje kriptovalute u poslednjih nekoliko meseci uopšte nisu u padu na Bitcoin (BTC).

Investiciona kompanija Cypherpunk Holdings sa sjedištem u Kanadi bila je jedna od kompanija koja je odlučila prodati kriptovalute usred kripto zime 2022. godine, likvidirajući 100% svog Bitcoina i Ethera (ETH) do juna. Jedna od prvih javnih kompanija na svijetu koja je ikada investirala u Bitcoin, Cypherpunk je tada rekao da je zadržao svoje dugoročne “bikovske izglede na kripto” uprkos prodaji svih svojih digitalnih kovanica.

Neko može smatrati da je Cypherpunk-ova kripto likvidacija pomalo čudna jer se dionice kompanije javno trguju pod oznakom HODL na berzi u Torontu. Akronim se naširoko koristi u kripto zajednici za označavanje “Hold On for Dear Life” ili bikovsku strategiju zadržavanja Bitcoina bez obzira na okolnosti na tržištu.

Prema riječima izvršnog direktora Cypherpunka, Jeffreyja Gaoa, kripto investitori i dalje mogu ostati optimistični uprkos tome što s vremena na vrijeme unovče svoju kriptu.

„Mi smo u ovom poslu jer dugoročno gledamo na kriptovalute“, rekao je Gao u intervjuu za Cointelegraph. Cypherpunk se sutra može vratiti u Bitcoin ili u “bilo koju kriptovalutu ili bilo koju korpu kriptovaluta” ako želi, a to su “sigurno prilike” kojima firma aktivno teži, napomenuo je izvršni direktor.

Gao je rekao da je industrija doživjela prisilne likvidacije jer su se čak i “navodno najsofisticiranije” institucije poput Voyagera, Three Arrows Capitala i Celsiusa uključile u operacije koje su bile “potpuno lišene upravljanja rizikom”. Prema riječima izvršnog direktora, odsustvo ili skoro odsustvo upravljanja rizikom je ono što zaista odvaja kripto industriju od nečega što je zrelije. Gao je dodao:

„Ubuduće, taj mentalitet prema upravljanju rizicima, a da je i dalje dugoročan, veoma je važan. […] Možete biti bikovi u pogledu kriptovaluta, ali i dalje možete prodati van tržišta.”

Prema Gaou, Cypherpunk je započeo proces likvidacije početkom maja, neposredno prije kolapsa mreže Terra (LUNA) — koja je sada preimenovana u Terra Classic (LUNC) — pri čemu je algoritamski stabilcoin TerraUSD (bivši UST) izgubio vezu za američki dolar 10. maja. “U vrijeme kada se to dogodilo, vjerovatno smo oslobodili oko 30% ili 40% rizika”, rekao je Gao, dodajući da je Cypherpunk potom prodao još jedan dio kada je BTC nakratko trgovao iznad 30.000 dolara krajem maja. “Posljednja trećina koje smo se vjerovatno riješili bila je negdje u junu”, primijetio je Gao.

Povezano: Elon Musk: Američka ‘prošla vrhunska inflacija’ nakon što je Tesla prodao 90% bitkoina

„U suštini nismo postigli nikakav napredak, ali smo takođe izbegli veliki deo uništenja kapitala“, rekao je Gao. Dalje je rekao da je veoma optimističan u pogledu altcoina kao što su Ether i Solana (SOL), uprkos nekim problemima sa problemima ekosistema Solane početkom avgusta.

„Dugoročno, barem u ovom trenutku, bio bih konzervativniji u pogledu Bitcoina od onih drugih tokena. Ali u sljedeća dva ili tri mjeseca vjerovatno sam više pristrasan prema Ethereumu i Solani,” rekao je izvršni direktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *