Crypto

‘Probajmo ovo ponovo’: Lido DAO ponovo pokreće prijedlog za prodaju LDO 10 miliona Dragonfly Capitalu uz ‘bolje uslove’

Lido DAOforum upravljanja za Lido Finance projekta, iznio je novi prijedlog za prodaju LDO 10 miliona tokena kripto investicionoj firmi Dragonfly Capitaločigledno pod boljim uslovima.

“U redu, hajde da pokušamo ponovo”, navodi se u novom prijedlogu, koji je u srijedu podnio Lidov šef poslovanja Jacob Blish. Poziva na prodaju LDO 10m tokena VC firmi, ali uz određena prilagođavanja. Kao prvo, prijedlog sada uključuje jednogodišnji period stjecanja prava na Dragonfly.

“DragonFly Ventures se složio da zamijeni DragonFly Liquid. Oni nude trenutne najbolje uslove u pogledu tekućih diskusija i veličine”, tvrdi se u prijedlogu.

Prerađeni prijedlog također ima novi model cijena koji izgleda koristi zajednici. Umjesto utvrđene cijene, prodaja će imati dva moguća mjerila cijena: jedno je prethodna opcija prodaje po 7-dnevnoj TWAP (vremenski ponderisana prosječna cijena) sa 50% premije, dok je druga prosječna LDO cijena za sedam dana prije glasanja uz premiju od 5%.

Dragonfly će se morati obavezati na višu od dvije opcije cijene osim ako ne iznosi više od 2,25 USD po novčiću, u kojem trenutku VC firma može napustiti posao.

Ovo je navodno podstaklo rast oko Lido DAO-ovog izvornog tokena LDO, koji je ojačao 31% u protekla 24 sata, dostigavši ​​2 USD. mjesec dana. Kovanica je pala za 72% od svog rekordnog maksimuma iz avgusta 2021.

Kako je objavljeno, zajednica je glasala protiv prijedloga da se LDO 10 miliona tokena proda Dragonfly Capitalu za DAI 14,5 miliona. Glasanje je uslijedilo nakon što je Blish iznio prijedlog kojim se želi osigurati oko dvije godine “operativne piste” za Lido DAO u stabilnim coinima. Prijedlog je imao za cilj prodaju 2% ponude LDO-a iz trezora, što je jednako LDO 20 miliona, u zamjenu za algoritamski stabilcoin DAI.

Nedavna glasanja su bila samo da se odredi da li prodati polovinu tog iznosa ili LDO 10m Dragonfly-u.

Najnoviji prijedlog će biti stavljen na glasanje danas u “otprilike 22 sata po UTC”, rekao je Blish.

U međuvremenu, čini se da novi prijedlog ima podršku zajednice. “Dobar kompromis za prodaju Lidoa/vrinog konjica. Lijepo je vidjeti kako su problemi zajednice riješeni na oba fronta,” rekao je Maya Zehavi, osnivačica i izvršna direktorica u Stealthy New Venture i član Osnivačkog odbora Izraelski Blockchain Industry Forum.

____


– Lido DAO glasa protiv prodaje LDO 10M tokena Dragonfly Capitalu
– Dominantni Staking Pool Lido uzrokuje ‘dugotrajnu’ štetu Ethereumu, ali ima za cilj poboljšati

– Nema dovoljno likvidnosti za Celzijus da proda uloženi Ethereum na otvorenom tržištu – analitičar
– Mogu li DAO zamijeniti VC kao metod ulaganja?

– Šta Lido Dominacija znači za decentralizaciju Ethereuma?
– Kakvu je ulogu odigrao Lidov stETH u nedavnom krahu kripto tržišta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *