Crypto

Prilivi bitkoina na burzi bilježe najveći jednodnevni skok od marta 2020

Bitkoin (BTC) berze su zabeležile ogroman obim ovog meseca jer je pad cena doveo do ponovnog interesovanja za trgovanje.

Podaci iz izvora, uključujući on-chain analitičku firmu Glassnode, pokazuju da je priliv na razmjenu dostigao najviši nivo od marta 2020.

“Miris volatilnosti je u vazduhu”

Dana 14. septembra, preko 236.000 BTC je stiglo do jedne glavne berze koju prati Glassnode.

Ovo je bio najveći jednodnevni skok od haosa koji je okružio pad Bitcoina na samo 3.600 dolara u martu 2020.

Ukupni obim prijenosa bitcoina na berzanski grafikon. Izvor: Glassnode

Rasprodaje u maju 2021. i maju i junu ove godine nisu se poklopile sa zbirom, što sugerira da veći dio baze ulagača u Bitcoin trenutno ima za cilj smanjenje izloženosti.

Odvojeni podaci od analitičke firme Santiment pokrivanje i centralizovane i decentralizovane berze dale su ukupan priliv za nedelju do 13. septembra na 1,69 miliona BTC.

“Ovo je najveći iznos BTC-a pomjeren od oktobra 2021.”, dodaje se u komentarima na Twitteru.

Kako je BTC/USD ove sedmice pao na blizu 19.600 dolara, u međuvremenu su neki „neobični“ signali dolazili iz interakcija sa berzama i većih i manjih hodlera, prema komentatoru Davidu P. Ellisu.

Radnja prati čudno kretanje dugo neaktivnih novčića početkom septembra, događaj koji se prvobitno pripisuje sada nepostojećoj berzi Mt. Gox.

Rudari usporavaju prodaju BTC-a

Vraćajući se na same trgovačke platforme, Glassnode ukazuje da su bilansi na berzi porasli za otprilike 80.000 BTC od kraja avgusta.

Povezano: Cijena bitkoina prijeti 19,6 hiljada dolara jer Ray Dalio predviđa pad 30% dionica

Rudari, koji su u avgustu završili period “kapitulacije” u tipičnom bikovskom znaku za tržište, takođe su nastavili da prodaju udeo tokom poslednjih nedelja.

Grafikon promjene neto pozicije Bitcoin rudara. Izvor: Glassnode

Trend je, međutim, prema tome da se rudari vraćaju neto držanju BTC-a koji zarađuju.

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.