Crypto

Prijedlog Uniswap fondacije nailazi na pomiješanu reakciju zbog cijene od 74 miliona dolara

Zajednica Uniswap Labs je već počela razmišljati o novom prijedlogu koji bi formirao Uniswap fondaciju sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, ali prvo će koštati 74 miliona dolara.

Prijedlog je do sada izazvao mješovite povratne informacije od strane zajednice, pri čemu su mnogi hvalili planove fondacije da podrži i proširi Uniswap ekosistem, dok su drugi odbili njegovu visoku cijenu.

Prijedlog u petak iznijeli su bivši šef osoblja Uniswap Labsa, Devin Walsh, i vođa programa grantova Uniswap, Kenneth Ng, napominjući da je glavni cilj fondacije da „podrži decentralizirani rast Protokola, oživi upravljanje i služi kao zagovornik Protokola ”, prema Walshu.

Ako prođe glasanje, Uniswap fondacija (UF) će biti inkorporirana u Delaware i na čelu s Walshom kao izvršnim direktorom, dok će Ng postati šef operacija.

Da bi svoju viziju ostvarila, Walsh je zatražila 74 miliona dolara u Uniswapu (UNI) tokom tri godine, od čega bi 60 miliona dolara bilo iskorišteno za vlastiti Uniswap Grant Program (UGP), dok će se još 14 miliona dolara koristiti kao „operativni budžet ” kako bi se izgradio tim od 12.

Uniswap je najveća svjetska decentralizirana berza (DEX) po obimu trgovanja. Uniswap v3, treća verzija DEX-a, zaradio je 793,8 milijardi dolara u obimu u posljednja 24 sata, stavljajući ga u rang sa centraliziranim berzama (CEX) Huobi Global i KuCoin, prema CoinGecko.

Osnivač Uniswapa Hayden Adams proglasio u tvitu u četvrtak da je “Tako uzbuđen zbog ovog prijedloga.” Adams je izgledao uvjeren da će prijedlog proći kada je dodao: “Nakon što ovo prođe, Fondacija će biti još jedan tim koji radi na budućnosti u kojoj Protokol ne samo da opstaje – već napreduje!”

Iako je prijedlog do sada uživao priličnu podršku Adamsa i drugih u Uniswap zajednici, naišao je na značajnu grupu klevetnika koji kažu da je cijena previsoka.

Partner u Cinneamhain Ventures Adam Cochran podijelio je svoje odobrenje za ciljeve UF-a, ali je dodao u četvrtak u tvitu da je 60 miliona dolara za UGP “pogrešno usmjereno u ovoj fazi”.

Cochran je istakao da je 7 miliona dolara bespovratnih sredstava koje je trenutni UGP već izdao potrošeno na “nezadovoljavajuća” pitanja. Zaključio je da, iako je bilo nekoliko vrijednih poduhvata u koje je UGP uložio, “Mislim da trenutni učinak ne zaslužuje ‘Dajte nam 60 miliona dolara + 14 miliona dolara da ga vodimo 3 godine’.”

Povezano: Aave DAO odobrava prekomjerno kolateralizirani stabilcoin razdvaja kripto zajednicu

Kokreator decentralizovane igre Dark Forest Scott Sunarto također osjetio da su ciljevi UF-a bili u skladu s potencijalom protokola za rast, ali da je u prijedlogu bilo previše “puha”. Predložio je da UF koncentriše napore na “rast protokola i istraživanje i razvoj”.

Prijedlog će biti stavljen na konačno glasanje na platformi za glasanje o upravljanju Snapshotom 8. avgusta ako prođe trenutna anketa koja je u toku.

UNI je u porastu od 1,4% u posljednja 24 sata, trgujući na 9,04 dolara, prema CoinGecko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *