Crypto

Prevlačenje lijevo: Tinder povlači planove za upoznavanje Metaverse

Match Group, matična kompanija popularne aplikacije za upoznavanje Tinder, kaže da smanjuje sredstva za istraživanje i razvoj vezano za Web3 usred razočaravajuće zarade u drugom kvartalu i odlaska trenutnog izvršnog direktora Tindera.

U pismu dioničarima u utorak, izvršni direktor Match Groupa Bernard Kim otkrio je da će smanjiti svoja ulaganja u metaverse, kao i odustati od planova za puštanje digitalne valute u aplikaciji pod nazivom Tinder Coins.

Ovaj potez također dolazi uporedo s ostavkom izvršne direktorice Tindera Renate Nyborg, prve žene izvršne direktorice kompanije, koja je prvobitno postavila planove za uvođenje “Tinderverse” nakon što je kupila kompaniju za video-AI i proširenu stvarnost pod nazivom Hyperconnect 2021.

Nyborg je planirao da Hyperconnect dalje razvija svoje iskustvo „Single Town“ zasnovano na avataru kao način da se korisnici Tindera sastaju i komuniciraju jedni s drugima u virtuelnim prostorima u budućnosti.

Iako Kim nije eksplicitno naveo razloge za Nyborgov odlazak, on je istakao da Tinder „nije bio u stanju da ostvari uspeh u monetizaciji koji mi obično ostvarujemo“ u poslednjih nekoliko kvartala.

U svom pismu, Kim je rekao da će Match Group nastaviti da prati prostor Metaverse, ali da bi radije sačekao “odgovarajuće vrijeme:”

“Vjerujem da je Metaverse iskustvo sa sastancima važno za privlačenje sljedeće generacije korisnika […] Međutim, s obzirom na neizvjesnost o konačnim konturama Metaverzuma i šta će raditi ili neće […] Naložio sam Hyperconnect timu da ponovi, ali da ne ulaže mnogo u to [the] Metaverzum u ovom trenutku.”

Kim je dalje otkrila da su planovi za puštanje digitalne valute u aplikaciji, Tinder Coins, također ukinuti zbog “pomiješanih rezultata” testiranja:

“Nakon što smo vidjeli mješovite rezultate testiranja Tinder Coins-a, odlučili smo da napravimo korak unazad i preispitamo tu inicijativu kako bi mogla efikasnije doprinijeti Tinderovim prihodima.”

“Također namjeravamo više razmišljati o virtuelnoj robi kako bismo osigurali da ona mogu biti pravi pokretač za sljedeću fazu rasta Tindera i pomoći nam da otključamo neiskorištene napredne korisnike na platformi,” dodao je.

Povezano: Želite uvjerljiv primjer upotrebe blokova za privatnost? Ne tražite dalje od zabavljanja

„Nastavićemo pažljivo da procenjujemo ovaj prostor i razmotrićemo da krenemo dalje u odgovarajućem trenutku kada budemo imali više jasnoće u pogledu sveukupne prilike i osećamo da imamo uslugu koja je dobro pozicionirana za uspeh.”

Kompanija je prijavila rast ukupnog prihoda od 12% u odnosu na prethodnu godinu u drugom kvartalu 2022. godine, dostigavši ​​795 miliona dolara, zajedno sa operativnim gubitkom od 10 miliona dolara zbog obezvređenja u vezi sa akvizicijom Hyperconnect-a.

Dionice Match Group pale su za 11,39% u posljednjih pet dana na 63,24 USD u vrijeme pisanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *